Cambio madre

Cambio madre

Wereldcreatie van de kameropera van Frank Nuyts

Cambio madre por moto is een kameropera van Frank Nuyts op een originele tekst van de Spaanse succesauteur Rosa Montero. Het was de laatste opdracht die Gerard Mortier verstrekte als intendant van de Opera van Madrid (Teatro Real). De opera werd na Mortiers vertrek uit Spanje in 2013 van het speelplan gehaald en bleef na zijn overlijden in 2014 lange tijd in de lade liggen.

Tien jaar later brengt Gent Festival de wereldcreatie van Cambio, in samenwerking met Muziektheater Transparant, zes zangers en het Nederlandse ensemble Asko|Schönberg, onder muzikale leiding van Benjamin Haemhouts en in een mise-en-espace van de jonge Belgische regisseur Aïda Gabriëls.

Het libretto van Rosa Montero vertelt met lichte toets en in hedendaags Spaans het verhaal van een echtpaar dat wil gaan scheiden en dit voor het eerst bespreekt met hun kinderen. Tot overmaat van ramp komen de moeder van de man en de advocaat opdagen. Die laatste is een familievriend en als advocaat gespecialiseerd in echtscheidingen, maar hij blijkt toch íets closer te zijn met de moeder dan gedacht... Genoeg ingrediënten dus voor snedige dialogen vol herkenbare argumenten heen en weer. “De kinderen gaan voor!” is de mantra van de ouders, maar of dat ook daadwerkelijk zo is …

In coproductie met Muziektheater Transparant
In copresentatie met Muziekcentrum De Bijloke

Wij gingen in gesprek met componist Frank Nuyts over de creatie van Cambio en zijn samenwerking met Rosa Montero. Lees het interview hier.
 


Frank Nuyts ging in gesprek op Klara over Cambio madre. Hij heeft het over de boeiende en turbulente geschiedenis van deze kameropera, die na tien jaar voor het eerst wordt uitgevoerd op ons Festival. Herbeluister het interview
 

 

Programmaboekje

Uitvoerders

Emma Posman, sopraan
Graciela Morales, sopraan

Marie-Juliette Ghazarian, mezzosopraan
William Branston, tenor
Thierry Vallier, bariton
Wilfried Van den Brande, bas-bariton
Asko|Schönberg
Benjamin Haemhouts, muzikale leiding
Aïda Gabriëls, mise-en-espace
​Ferenc Balcaen, assistent regie 
Muziektheater Transparant

 

Programma

Cambio madre por moto
Frank Nuyts, muziek
Rosa Montero, libretto

Locatie

Het concert gaat door in Muziekcentrum De Bijloke.
Adres: Bijlokekaai 7, 9000 Gent.

Drie kwartier voor de start van de voorstelling openen de deuren.

Startuur: 20:30
Verwacht einduur: 21:45

Zowel voor als na het concert kan je iets eten of drinken in het Café van Muziekcentrum De Bijloke