London Philharmonic Orchestra (uitverkocht)

London Philharmonic Orchestra (uitverkocht)

Machtige Mahler 5

Ook dit jaar nodigen we voor de feestelijke opening van Gent Festival een Europees toporkest uit voor de uitvoering van een monumentale symfonie in de Sint-Baafskathedraal.

Na twee onvergetelijke edities met Bruckner is het de beurt aan Gustav Mahler, de componist wiens muziek als geen ander ons festivalthema belichaamt. Mahler lijkt altijd met één been aan the other side te staan. Hij was een spiritueel kunstenaar, gefascineerd door zowel christelijke mystiek als oosterse religie. Zijn symfonieën zijn muzikale essays over leven en dood, over onsterfelijkheid en opstanding. We voelen zijn tragische gevecht met het noodlot in het aardse leven, maar altijd straalt ook weer het eeuwige licht van de andere kant.

Het London Philharmonic Orchestra en chef-dirigent Edward Gardner steken het Kanaal over voor een uitvoering van Mahlers machtige Vijfde symfonie. Bij de première, meer dan honderd jaar geleden, werd het werk nauwelijks begrepen. Vandaag de dag is het een van Mahlers meest geliefde symfonieën. Vijf forse delen van pure symfonische zeggingskracht, met natuurlijk het aangrijpende en beroemde Adagietto.

Uitvoerders

London Philharmonic Orchestra
Edward Gardner, dirigent

Programma

Felix Mendelssohn-Bartholdy - Ouverture 'Die Hebriden'
Gustav Mahler - Symfonie nr. 5
 

Locatie

Het concert gaat door in de Sint-Baafskathedraal.
Adres: Sint-Baafsplein 1, 9000 Gent.

Drie kwartier voor de voorstelling openen de deuren.

Startuur: 20:30
Verwacht einduur: 22:05