Zo resoneerde het Festival aan The Other Side

Zo resoneerde het Festival aan The Other Side

Langs de kabbelende golven, doorheen verborgen tuinen, over levendige stadspleinen tot karaktervolle concertzalen, theaters en musea nam Gent Festival je in 2023 mee op ontdekkingstocht. Niet alleen internationale toporkesten, virtuoze solisten en aanstormende kamerensembles, maar ook cabaretiers, singer-songwriters, dichters en dansers beitelden onuitwisbare momenten in ons festivalgeheugen. 

Het was een heerlijk om jullie massaal te ontmoeten aan ‘the other side’. Geniet nog even na van Gent Festival 2023: 

 

Gent Festival 2023 in cijfers

Benieuwd waar we elkaar op de volgende editie zullen treffen?
SAVE THE DATE: 10 - 26.09 2024

 

STROOM meert voor derde keer aan in de Scheldevallei 

Ons Festival STROOM luidt voor het derde jaar op rij de start van de zomer in. Van 20 juni tot 4 juli 2024 zal je opnieuw twee weken lang kunnen genieten van openluchtconcerten, interessante discours en oeverconcerten in de prachtige Scheldevallei, die onlangs werd erkend tot Nationaal Park.

Benieuwd hoe het programma eruit zal zien? Dat wordt in het voorjaar bekendgemaakt op www.festivalstroom.be

Iedereen Festival

Dankzij de steun van onze vrienden, partners en donateurs konden we kinderen en jongeren een brede waaier aan muzikale activiteiten aanbieden, waaronder muziekvakanties, schoolconcerten en een volledige festivalervaring achter de schermen. We mochten daarnaast ook tientallen cultuurliefhebbers met een verhoogde tegemoetkoming op het Festival verwelkomen om hen te laten meegenieten van onze concerten en voorstellingen.  

En verder...

… is onze festivaldirecteur Veerle Simoens benoemd tot nieuwe voorzitter van het bestuur van de ECMA. In de 18 jaar sinds haar oprichting is de European Chamber Music Academy uitgegroeid tot het platform bij uitstek om de carrière van jonge, getalenteerde kamermuziekensembles te laten ontkiemen. Het Festival van Vlaanderen Gent is, samen met KASK & Conservatorium, al vele jaren trotse partner en kijkt ernaar uit om de filosofie van ECMA verder te versterken en blijvend kansen te creëren voor de next gen aan kamermuziekensembles in heel Europa.

… vond op 16 november de 15de editie van de Informele Top van Vlaanderen plaats in de Gentse Opera, waar naar jaarlijkse gewoonte meer dan 500 vertegenwoordigers uit het academische, politieke, economische en culturele circuit verzamelden in een informele sfeer. Als centraal thema werd de toekomst van onze steden dieper uitgelicht aan de hand van boeiende debatten, panelgesprekken, keynote speeches, afgewisseld met muziek en poëzie. 

… werd op 24 november het slotakkoord van het Festival in Oost-Vlaanderen gespeeld. Meer dan 25 steden en gemeenten brachten een hele reeks topartiesten naar alle uithoeken van Oost-Vlaanderen. De Festival van Vlaanderen-concerten voor 2024 zijn voorzien in de periode van 1 september tot en met 22 december 2024. 

We wensen je veel momenten van muzikale vreugde tijdens de feestdagen. Gent Festival is al druk in de weer om er in 2024 een jaar vol artistieke hoogtepunten van te maken, waarin we klaarstaan om jouw culturele nieuwsgierigheid te prikkelen met grensverleggende muzikale creaties.