OdeGand blaast 20 kaarsen uit met een tweedaagse muzikale ontdekkingstocht in hartje Gent

OdeGand blaast 20 kaarsen uit met een tweedaagse muzikale ontdekkingstocht in hartje Gent

Beleef de gratis concerten van onder meer The Naghash Ensemble, Symfonieorkest Vlaanderen en het ‘9000 Youth Collective’ onder leiding van Frederik Sioen & Osama Absdulrasol

Vrijdag 16 én zaterdag 17 september 2022 presenteert Gent Festival met OdeGand haar 20ste muziekfeest op en langs het Gentse water. En voor die verjaardagseditie pakt OdeGand uit met een heuse XL-editie. Het OdeGand En Route! programma neemt je in de namiddag van 17 september mee langs een zelfgekozen spannend muzikaal parcours, met drie concerten op unieke locaties in het stadscentrum. Enkele routes raken al stilaan uitverkocht, dus haast je voor je favoriete concerten!

Maar ook gratis valt er heel wat te beleven. We nodigen iedereen uit voor twee avonden op rij uit met een muzikale topbeleving. Van muziek uit alle windstreken tot klassiek en jazz, voor jong en minder jong en iedereen daartussenin!

OdeGand Oeverture
Zak op vrijdagavond 16 september af naar de oevers van de Gras- en Korenlei voor een openluchtconcert waarbij oost en west in een opwindende dialoog gaan. Het Armeense The Naghash Ensemble combineert de mystiek van Armeense volksmuziek met de energie van rock en jazz. Samen met componist John Hodian en ons eigenste Symfonieorkest Vlaanderen zorgen ze voor een begeesterende mix van filmmuziek, klassiek, jazz en hun traditionele klanken. Kom mee het weekend inzetten op een betoverende en meeslepende manier!

20:30 tot 22:00 – Gras – en Korenlei

Sioen en Osama Abdulrasol presenteren: 9000 Youth Collective
Speciaal voor OdeGand 20! vroegen we Frederik Sioen en Osama Abdulrasol om jong en veelbelovend talent te selecteren uit de Arteveldestad, The Next Gen uit Gent, zeg maar. Voor het Slotspektakel op zaterdagavaond 17 september presenteren ze met trots: 9000 Youth Collective. Max De Smet, Hanine Wichah, James De Smet, Tijl Van Wambeke, Dorian Kuzuoglu, Lotus Abousaeb, Stanzi Cresens en Siebrand Craeynest stellen het resultaat voor van hun wekenlange repetities met onze Gentse muzikale coryfeeën en trakteren je op een mix van klassiek, rap, Arabische gezangen en stevige basedum. Een unieke kans om te je laten verrassen door de toekomstklanken van de Gentse muziekscène!

Koppel daar nog de bezielde flamencogroep van Irene Àlvarez aan vast, met intermezzo’s aan het water van de Gentse topballerina Nina Tonoli, een knallend vuurwerk om het culturele seizoen in te luiden, en de 20ste editie van OdeGand belooft alvast een onvergetelijk spektakel te worden!

21:30 tot 23:00 – Gras – en Korenlei

OdeGand village op het Sint-Baafsplein

Op zoek naar de echte OdeGand-vibes? Strijk dan tussen de concerten van je En Route-programma zeker neer op het Sint-Baafsplein, voor een extra portie gratis muziek en veel meer. Op het podium hoor je onder meer het Quetzal Duo met hun Mexicaanse liederen en het subtiele samenspel van dudukspeler Vardan Hovanissian & Emre Gültekin op saz. Of je ontdekt het Firgun Ensemble met het frisse klarinetkwintet van Mozart. Tussendoor spot je zeker nog wat muzikale steltenlopers of misschien wel een fanfare op de fiets!

TIP: Knip volgende zaterdag zeker ook de bon uit in het Nieuwsblad, voor een gratis glas cava aan onze Van den bussche-stand.

13:30 tot 18:45 – Sint-Baafsplein

Vier jij met ons de twintigste editie van OdeGand? Noteer dan zeker 16 en 17 september in je agenda!