Kuieren door tuin en stad met Whispering Leaves en Open Monumentendag

Kuieren door tuin en stad met Whispering Leaves en Open Monumentendag

Komende zondag 12 september is het eindelijk zover! Dan laten we ons fonkelnieuwe evenement Whispering Leaves op de wereld los: een reeks intieme nazomerconcerten op 12 unieke, groene locaties in hartje Gent. Met kleppers zoals Chantal Acda, Tsar B, Wannes Cappelle, Lieven Tavernier, Maud Vanhauwaert en Sioen verwelkomen we je tussen het verborgen groen van de allermooiste Gentse binnentuinen.

Die dag bezingen we niet enkel het groen. Er is namelijk ook Open Monumentendag: hét jaarlijkse gebeuren waar prachtig (en vaak onontdekt) onroerend erfgoed in heel Vlaanderen in de kijker wordt gezet! Het recept is eenvoudig: honderden erfgoedsites in heel Vlaanderen stellen die dag gratis hun deuren open.

Een namiddagje verpozen op Whispering Leaves én tegelijk ook een stukje Gents erfgoed meepikken? Kan je moeiteloos combineren! Enkele van onze tuinen liggen namelijk op een steenworp van de deelnemende erfgoedsites. 

Breng je een bezoek aan onze City Forest Garden met concerten van Gregory Frateur en Sioen? Spring dan zeker eens binnen in Villa De Bondt, het voormalig woonhuis en atelier van architect J.A. De Bondt en een echt modernistisch pareltje.

Woon je het concert van Bel Ayre in het Pandhof van de Sint-Baafsabdij bij? Maak dan zeker een tussenstop in het Industriemuseum. Zo lopen er momenteel enkele boeiende rondleidingen, een heuse kinderworkshop 'Fabriek bouwen' en een spannend familieparcours waar je met het hele gezin de geschiedenis van Gent kan ontdekken.

Ook het Gravensteen heeft enkele leuke tours op maat van kids lopen, deze zijn echter enkel via betaling te bezichtigen.

➜ MEER INFO OVER OPEN MONUMENTENDAG
➜ MEER INFO OVER WHISPERING LEAVES