Havenbedrijf North Sea Port hoofdsponsor van vier Zeeuwse en Gentse culturele Festivals

Havenbedrijf North Sea Port hoofdsponsor van vier Zeeuwse en Gentse culturele Festivals

North Sea Port verbindt zich als hoofdsponsor aan vier culturele festivals in de Zeeuwse en Gentse regio: Zeeland Nazomerfestival, Festival van Zeeuws-Vlaanderen, Film Fest Gent en Gent Festival Van Vlaanderen. Samenwerken aan duurzaamheid en de dialoog om samen grenzen te verleggen, staan centraal.

Als hoofdsponsor van deze cultuurorganisaties richt het havenbedrijf North Sea Port zich op culturele evenementen die plaatsvinden binnen de Vlaamse en Zeeuwse regio met een gezamenlijk uitstraling tot ver buiten de regio. Deze festivals dragen zo ook bij aan een aantrekkelijke en vernieuwende havenregio.

Attractief en grenzen verleggen
Dialoog vormt de kern van de sponsoring. “In onze hoofdsponsoring leggen we de nadruk op de culturele dialoog, met name de samenwerking tussen Vlaanderen, België, Nederland en Europa. We geloven dat culturele verschillen tot inspiratie en nieuwsgierigheid moeten leiden. We staan voor grote maatschappelijke uitdagingen. Door samen onze grenzen te verleggen kunnen we de uitdagingen aan. Bovenal zijn het prachtige festivals die bijdragen aan een attractieve en ambitieuze havenregio waar het goed werken én wonen is”, zegt Daan Schalck, CEO van North Sea Port.

Duurzaamheid en talent
Duurzaamheid is een essentieel onderdeel in de ontwikkeling van de haven, en daarom ondersteunt het havenbedrijf ook de verduurzaming van de gesponsorde evenementen. Het goede voorbeeld geven en stap voor stap zorgen dat duurzaamheid zichtbaar en voelbaar is, daar draait het om. Dat geeft niet alleen de haven maar ook de festivals haar ‘license to operate’ voor de toekomst.

North Sea Port hecht daarbij belang aan de dialoog over de belangrijkste uitdagingen voor de volgende generatie grensverleggers: het realiseren van een klimaatneutrale toekomst. North Sea Port en de festivals hebben afgesproken nog sterker de festivals zichtbaar te maken bij jongeren en nieuw talent aan onder meer de universiteiten en hogescholen. Het is juist de nieuwe generatie die mee aan het roer staat van de verduurzaming van de haven en daarmee de economische en maatschappelijke betekenis van de haven in deze grensoverschrijdende, Vlaams-Nederlandse regio verder ontwikkelt.

Veerle Simoens, directeur van Gent Festival van Vlaanderen: “Gent Festival van Vlaanderen en North Sea Port vormen al decennialang een stevige tandem. We zijn verheugd dat we daar opnieuw een vervolg aan kunnen breien. Dankzij de steun van North Sea Port kan Gent Festival blijvend inzetten op wervelende evenementen in unieke decors, een gevarieerd programma aanbieden van concerten en voorstellingen en wereldartiesten en toptalent hun passie en virtuositeit laten delen met elke enthousiaste cultuurliefhebber.”