Gent Festival viert 65e editie! Je viert toch mee?

Gent Festival viert 65e editie! Je viert toch mee?

Tussen 10 en 30 september 2022 klinkt de mooiste muziek doorheen de steegjes, over de grote pleinen en in de imposantste gebouwen van Gent. Na twee jaren vol onverwachte wendingen, zijn we klaar om opnieuw groots uit te pakken. Bij deze nodigen we je uit om naar de 65e editie van Gent Festival van Vlaanderen te komen! Dus ... heb je tijd voor en zin in een feestje?

it's about time

Dit jaar vormt TIJD de rode draad doorheen het volledige programma. Van eeuwenoude gregoriaanse metten tot de allernieuwste composities van vandaag. Zo beleven we de tijd in al zijn gedaantes.

Er komen nationale en internationale iconen naar Gent, zoals de Amerikaanse mezzosopraan Joyce DiDonato, percussioniste Dame Evelyn Glennie of de Letse sterviolist Gidon Kremer, die overigens zijn 75e verjaardag viert. Ook de Bamberger Symphoniker met de onnavolgbare Negende van Bruckner, en het uitgebreide orkest en koor van Opera Ballet Vlaanderen in Brahms's Ein deutches Requiem, betreden het podium. Een goed gevuld Festival-programma, dus kies op tijd jouw favorieten uit!

Ontdek het volledige programma!


De ticketverkoop gaat van start op donderdag 19 mei om 10:00.

Kan je niet zo lang wachten? Word dan Vriend van het Festival!

Als Vriend van het Festival geniet je van talloze voordelen. Eén daarvan is dat je tickets in voorverkoop kan kopen op maandag 16 mei om 14:00 en zo de mooiste plaatsen kan scoren. Dankzij jouw bijdrage kunnen we ook projecten realiseren voor mensen die minder makkelijk toegang hebben tot de pracht en kracht van klassieke muziek.

Ik word nog snel Vriend

Kalender Gent Festival van Vlaanderen 2022

  • 65e editie Gent Festival van Vlaanderen: zaterdag 10 tot en met zaterdag 30 september
  • 2e editie Whispering Leaves: zondag 11 september
  • 20 jaar OdeGand: vrijdag 16 en zaterdag 17 september