Gent Festival 2020 - heerlijk halfweg!

Gent Festival 2020 - heerlijk halfweg!

Gent Festival 2020 heeft een gedroomde start gemaakt! We hebben een vlekkeloze eerste helft achter de rug en konden rekenen op kilo’s zonnestralen tijdens OdeGand en Morning Dew, koninklijk bezoek bij de wereldcreatie van Arvo Pärt, exquise muzikale performances en bakken enthousiasme van publiek en pers. Maar er volg nog méér! Laten we samen even vooruit blikken!

We zijn intussen halfverwege onze Beethoven Integrale beland. Met Beethoven in Pocketsize rijgen we dit weekend àlle 9 Symfonieën aan elkaar. Voor alle concerten kozen we een intieme kamermuziekbezetting die recht naar het hart gaat. Kies je voor de heroïsche Derde of de iconische Vijfde? Of kunnen we je charmeren met de uitbundige Vierde of de kleurrijke Zesde? De solisten van het Symfonieorkest van de Munt, Casco Phil, Orchestre Philharmonique de Liège en Symfonieorkest Vlaanderen staan voor je klaar. Koop je ticket en zak vandaag nog af naar het Industriemuseum of de Oude Vismijn in Gent!

Minstens even magistraal zijn Carlo Gesualdo’s madrigalen. Met O Dolorosa Gioia! brengen Collegium Vocale Gent en Philippe Herreweghe hulde aan deze markante 16ᵉ eeuwse componist. Met het genre van de madrigaal versmelten Italiaanse taal en poëzie met het weergaloze begrip van de menselijke stem en de polyfonie. Met andere woorden, dit wordt zonder twijfel een van de allermooiste concerten uit onze programmatie. Vandaag en morgen in de Sint-Jacobskerk!

Mooie versmeltingen gebeuren ook aan de piano: het pianoduo Mephisto – dat bij ons te gast is binnen de concertreeks A Family Affair – vormt een onafscheidelijk paar zowel in het echte leven als achter het klavier. Een rist aan nationale en internationale prijzen hebben ze bemachtigd. Zij brengen voor ons een pittig stukje Poulenc, een romantische Rachmaninov en een heerlijk tegendraadse Erwin Schulhoff in de prachtige vernieuwde Bijloke Concertzaal!

Kortom, er valt nog zo ontzettend veel muzikaal lekkers te ontdekken de komende dagen. De laatste tickets gaan echter razendsnel de deur uit!
Wil je er graag bij zijn?
Één adres: www.gentfestival.be