Dichterbij dan ooit

Dichterbij dan ooit

Beste Festivalvriend,
 
Al enkele maanden nemen we u mee in de ontwikkelingen achter de schermen van Gent Festival. Vandaag bezorgen we u een nieuwe update naar aanleiding van de laatste bewogen weken!
 
Toen in de lente weer enig perspectief op het hervatten van het culturele leven ontstond, besloten we niet bij de pakken te blijven zitten. Met veel enthousiasme en creativiteit begonnen we aan een nieuwe, aangepaste programmatie onder de noemer ‘Na de stilte, de muziek’. Het accent lag op klein, lokaal en corona-proof.
 
Aan het begin van de zomer waren we nog voorzichtig optimistisch. Concerten werden weer mogelijk en per 1 augustus werden verdere versoepelingen in het vooruitzicht gesteld. Helaas zijn we, net als de rest van de samenleving, ingehaald door de cijfers. Het weer oplopende aantal besmettingen heeft de aangekondigde versoepelingen on hold gezet en zelfs een nieuwe aanscherping van de regels met zich meegebracht. 
 
Toch zijn we niet van plan de handdoek in de ring te gooien. Meer dan ooit willen we onze rol opnemen als belangrijke speler in het muzikale veld. We willen het accent leggen op wat er wél kan en beantwoorden aan de grote behoefte aan livemuziek, samenzijn, ontmoeting, verbinding. En bovenal: we willen artiesten het podium geven dat ze nodig hebben om hun beroep uit te oefenen.
 
Dit zorgt ervoor dat we opnieuw naar de tekentafel moeten. De restricties op de ticketverkoop betekenen alleszins dat we de live beleving nog intiemer en exclusiever zullen maken. We concentreren onze activiteiten op een kleiner aantal festivaldagen en maken daarbij gebruik van enkele zorgvuldig geselecteerde locaties die we volgens de geldende regelgeving kunnen inrichten. We beperken, om praktische redenen, het aantal buitenlandse artiesten, maar de uitstraling van de programmering zal de gebruikelijke internationale kwaliteit en allure hebben.
 
Meer details en de start van de ticketverkoop volgen zeer binnenkort!
 
We zijn ook verheugd dat Stad Gent zich hardmaakt voor de culturele sector en evenementen die beheersbaar zijn en beantwoorden aan de voorschriften, onverminderd wil laten doorgaan. Het spreekt voor zich dat wij er alles aan doen om publiek, musici en medewerkers een veilige festivalervaring te bieden.
 
Goede moed, blijf gezond en tel samen met ons af!
 
Het Gent Festival team