Bezoek Design Museum Gent tijdens de Festivalperiode!

Bezoek Design Museum Gent tijdens de Festivalperiode!

Design Museum Gent en Gent Festival slaan de handen in elkaar! Van 16.09.2018 tot 30.09.2018 kan je een bezoekje brengen  aan het Design Museum Gent tegen halve prijs of zelfs helemaal gratis!

Tijdens OdeGand (ZAT 15.09) mag je gratis binnen op vertoon van je OdeGandpas. Koop hier je tickets voor OdeGand.

Met een ticket voor een concert van Gent Festival van Vlaanderen kan je voor halve prijs het Design Museum bezoeken. Toon aan de ingang je digitale of papieren ticket! (Indien het ticket reeds verscheurd werd aan de ingang van een concert, geen probleem, hou het afgescheurde deel goed bij.)

Deze zomer presenteert het museum Hide & Seek, de eerste grote solotentoonstelling van Nederlands designer Maarten Baas. Zijn ontwerpen bevinden zich op het snijvlak van kunst en design. Het zijn theaterdecors, maar dan voor het echte leven:

Humoristische en rebelse meubelreeksen die niet industrieel te vervaardigen zijn. Verbrande designstukken die terug bruikbare meubels worden, handgemaakt meubilair van sterke synthetische klei of klokken waarin iemand achter het glas opgesloten zit om elke minuut de wijzers te herschilderen.

Het oeuvre van Maarten Baas staat niet stil. De Houdini van Dutch Design is onmogelijk vast te pinnen. Je moet ’m ergens proberen zoeken tussen ratio en gevoel, tussen natuur en cultuur, tussen vrijheid en beperkingen.

Veel kijkplezier!