Arvo Pärt & Van Eyck

Arvo Pärt & Van Eyck

Fotograaf: Kaupo Kikkas

Naar aanleiding van OMG! Van Eyck was here geeft de Stad Gent een compositieopdracht aan de gerenommeerde Estse componist Arvo Pärt. Pärt geniet met zijn religieus geïnspireerde werk internationale naam en faam en componeert zowel instrumentale als vocale muziek.

In 1976 creëerde hij een unieke muzikale taal, ‘tintinnabuli ‘genaamd, die een groot publiek van verschillende luisteraars heeft bereikt en die zijn werk tot op vandaag bepaalt. Ondertussen is Pärt één van de meest uitgevoerde hedendaagse componisten van het moment.

In opdracht van de Stad Gent schreef Pärt ‘Agnus Dei, the adoration of the Lamb’. Dit korte werk voor koor en orgel is volledig geïnspireerd op het beroemde meesterwerk van Jan Van Eyck. De wereldcreatie vertrouwde Arvo Pärt toe aan Collegium Vocale Gent, wereldberoemd vocaal ensemble van dirigent Philippe Herreweghe dat volgend jaar zijn vijftigste verjaardag viert.  

Plaats van gebeuren is de Gentse Sint-Baafskathedraal waar in september 2020 tijdens Gent Festival van Vlaanderen de nieuwe compositie voor het eerst zal klinken in aanwezigheid van de componist zelf. Een buitengewoon concert dat je niet mag missen!

Bron: Visit Gent

Vul hier je gegevens in en we brengen je op de hoogte van zodra de ticketverkoop van start gaat voor het concert geïnspireerd op het 'Lam Gods' met Collegium Vocale Gent, Philippe Herreweghe en Arvo Pärt.

Save the date: 22 - 24 september 2020, Sint-Baafskathedraal & Sint-Jacobskerk, Gent