We Share Music

Iedereen heeft recht op culturele ontplooiing, daar gaan wij bij Gent Festival van uit. Ook zij die er misschien de middelen niet voor hebben of die het fysiek moeilijk hebben om concerten en voorstellingen bij te wonen. Daarom hebben we ‘We Share Music’ in het leven geroepen, een reeks beklijvende projecten waarbij kinderen, mensen uit kansengroepen, ouderen, mensen met een (visuele of auditieve) beperking onvergetelijke muzikale momenten beleven. Deze projecten zijn enkel mogelijk door de jaarlijkse bijdrage van onze Vrienden van het Festival en enkele trouwe partners. 

Wil jij deze projecten steunen, word lid van onze Vriendengroep!

Projecten van het We Share Music-programma:

 • Festival@School
  Vanaf maart 2023 brengen wij voor het eerst Gent Festival naar de scholen! De maatregelen tijdens de coronacrisis hebben immers een zware impact gehad op de emoties en het welzijn van kinderen en jongeren. Door muziek naar hen toe te brengen krijgen jongeren die niet met de klas naar Gent Festival kunnen komen toch nog de kans om te genieten van topconcerten.
 • Blind Dates
  Personen met een visuele beperking genieten van een fikse korting, gratis begeleiding, programmaboekjes in grootletterdruk en ontmoetingen met gelijkgestemde zielen na de voorstellingen.
 • Hear Hear
  Ook personen met een auditieve beperking genieten van een uitzonderlijke dienstverlening. Zo selecteren we telkens enkele concertavonden waarop je voor een verminderde prijs én met ringleiding kan genieten van de voorstelling. 
 • UiTPAS
  Met de Gentse UiTPAS krijgen mensen met een verhoogde tegemoetkoming rechtstreeks een zeer grote korting op de aankoop van hun ticket(s) voor Gent Festival van Vlaanderen. Deze tickets zijn verkrijgbaar via het ticketbureau Tickets Gent (momenteel enkel bereikbaar per telefoon via 09 225 01 01 of via mail info@ticketsgent.be). Daarnaast kan iedereen met een UiTPAS ook punten sparen door deel te nemen aan onze concerten.

Muziekvakantie CroKant!

Gent Festival organiseert samen met Musica, Casco Phil en UGent een onvergetelijke muziekvakantie voor kinderen van 6 tot 12 jaar. We gaan samen muziek maken, samen gezond koken met een échte chef en samen filosoferen. Maar ook experimenteren met klanken en electronica, en met z'n allen op verkenningstocht dwars door Gent, zelfs per boot!

Contact:

Fien Straetmans
M: +32 491 45 26 78
E: fs@festival.be