We Share Music

We Share Music

Iedereen heeft recht op culturele ontplooiing, daar gaan wij bij Gent Festival van uit. Ook zij die er misschien de middelen niet voor hebben of die het fysiek moeilijk hebben om concerten en voorstellingen bij te wonen. Daarom hebben we ‘We Share Music’ in het leven geroepen, een reeks beklijvende projecten waarbij kinderen, mensen uit kansengroepen, ouderen, mensen met een (visuele) beperking onvergetelijke muzikale momenten beleven. Deze projecten zijn enkel mogelijk door de jaarlijkse bijdrage van onze Vrienden van het Festival en enkele trouwe partners. 

Wil jij deze projecten steunen, word lid van onze Vriendengroep!

Projecten van het We Share Music-programma:

 • Festival@Home
  Met Festival@Home brengen we voor het vijfde jaar op rij concerten in diverse ziekenhuizen en woonzorgcentra, speciaal voor zij die zich moeilijk zelf naar onze concertlocaties kunnen begeven.
 • Festival@School
  Vanaf oktober 2020 brengen wij voor het eerst Gent Festival naar de scholen! De maatregelen tijdens de coronacrisis hebben immers een zware impact gehad op de emoties en het welzijn van kinderen en jongeren. Door muziek naar hen toe te brengen krijgen jongeren die niet met de klas naar Gent Festival kunnen komen toch nog de kans om te genieten van topconcerten.
 • Blind Dates
  Personen met een visuele beperking genieten van een fikse korting, gratis begeleiding, vervoer van en naar de concerten, programmaboekjes in grootletterdruk en ontmoetingen met gelijkgestemde zielen na de voorstellingen.
 • Hear Hear
  Ook personen met een auditieve beperking genieten van een uitzonderlijke dienstverlening. Zo selecteren we telkens enkele concertavonden waarop je voor een verminderde prijs én met ringleiding kan genieten van de voorstelling. 
 • UiTPAS
  Met de Gentse UiTPAS krijgen mensen met een verhoogde tegemoetkoming rechtstreeks een zeer grote korting op de aankoop van hun ticket(s) voor Gent Festival van Vlaanderen. Deze tickets zijn verkrijgbaar via het ticketbureau Tickets Gent (momenteel enkel bereikbaar per telefoon via 09 225 01 01 of via mail info@ticketsgent.be). Daarnaast kan iedereen met een UiTPAS ook punten sparen door deel te nemen aan onze concerten.
 • KidsOdeGand

  Kunst op kindermaat. Jaarlijks muzikaal feest voor de allerkleinsten: kom samen met je baby, peuter, kleuter of kind genieten van heerlijke voorstellingen op maat. Meer info kan je hier terugvinden.

  Onder de vlag van KidsOdeGand organiseert Gent Festival samen met Musica en Casco Phil een onvergetelijke muziekvakantie voor kinderen van 6 tot 12 jaar. We gaan samen muziek maken, samen gezond koken met een échte chef en samen filosoferen. Maar ook experimenteren met klanken en electronica, en met z'n allen op verkenningstocht dwars door Gent, zelfs per boot!

Steun jonge musici! 
Horizon, The Festival's Young Talent 

De coronapandemie slaat jammer genoeg de dromen van vele jonge muzikanten aan diggelen. Ze missen de start van hun carrière en dat jonge talent glipt als het ware door onze vingers heen. Daar wilden we wat aan doen: maak kennis met ons nieuwe project HORIZON! Dankzij donaties van onze gulle ticketkopers en in samenwerking met de verschillende Belgische conservatoria geven we acht net afgestudeerde talenten van eigen bodem een stevige duw in de rug. We bieden hen een professionele springplank in de vorm van onder andere een online concert én een live concert tijdens Gent Festival 2021! We willen dit project uiteraard ook in 2022 ontwikkelen. Wil jij onze jonge talenten steunen, word dan snel lid van onze Vriendengroep.

➝ Kom hier meer te weten over onze HORIZON-concerten. 


Contact:

Nina Lambrecht (Festival@School)
M: +32 499 31 62 58
E: nina@festival.be