We Share Music

Iedereen heeft recht op culturele ontplooiing, daar gaan wij bij Gent Festival van uit. Ook zij die er misschien de middelen niet voor hebben of die het fysiek moeilijk hebben om concerten en voorstellingen bij te wonen. Daarom hebben we ‘We Share Music’ in het leven geroepen, een reeks beklijvende projecten waarbij kinderen, mensen uit kansengroepen, ouderen, mensen met een (visuele) beperking onvergetelijke muzikale momenten beleven. Deze projecten zijn enkel mogelijk door de jaarlijkse bijdrage van onze FestivalClubleden en enkele trouwe partners. 

Wil jij deze projecten steunen, word lid van de FesitvalClub!

Projecten van het We Share Music-programma:

 • Festival@Home
  Met Festival@Home, van 6 tot 15 maart 2020, brengen we voor het vijfde jaar op rij in diverse ziekenhuizen en woonzorgcentra concerten, speciaal voor zij die zich moeilijk zelf naar onze concertlocaties kunnen begeven.
 • Blind Dates
  Personen met een visuele beperking genieten van een fikse korting, gratis begeleiding, vervoer van en naar de concerten, programmaboekjes in grootletterdruk en ontmoetingen met gelijkgestemde zielen na de voorstellingen.
 • Studio Story 
  In oktober 2017 lanceerde Gent Festival een gloednieuw project voor kinderen tussen 9 en 12 jaar: Studio Story, een creatief labo waar kinderen wekelijks in het cultuurbad springen. Ze zingen erop los, improviseren, dansen, maken muziek of spelen toneel. Er komen professionele musici op bezoek en de kinderen duiken ook in het bruisende Gent. Je kan de avonturen van Studio Story volgen op onze Facebookpagina!
 • Hear Hear
  Ook personen met een auditieve beperking genieten van een uitzonderlijke dienstverlening. Zo selecteren we telkens enkele concertavonden waarop je voor een verminderde prijs én met ringleiding kan genieten van de voorstelling. Deze selectie maken we bekend vanaf midden mei 2020.
 • UiTPAS
  Met de Gentse Uitpas krijgen mensen met een verhoogde tegemoetkoming rechtstreeks een zeer grote korting op de aankoop van hun ticket(s) voor Gent Festival van Vlaanderen. Deze tickets zijn verkrijgbaar via het ticketbureau Tickets Gent (Sint-Baafsplein 17, 9000 Gent. Open van maandag tot vrijdag tussen 10.00 en 18.00 en op zaterdag van 14.00 tot 18.00). Daarnaast kan iedereen met een Uitpas ook punten sparen door deel te nemen aan onze concerten.

Contact

Studio Story: isabel@festival.be

Blind Dates:  wesharemusic@festival.be of 09 243 94 89

Algemene vragen of ideeën: wesharemusic@festival.be