Terugblik 2022

Naast grote namen en gerenommeerde orkesten van wereldklasse, trad ook ontluikend muzikaal talent op de voorgrond. Ongeëvenaard internationaal toptalent als Lukáš Vondráček en Stéphanie Huang lieten een sterke indruk na, maar ook jonge, Gentse beloftes zoals het 9000 Youth Collective ontbraken niet op onze podia. Door de samenwerking met het European Chamber Music Academy kreeg een nieuwe generatie talentvolle musici opnieuw de kans om vanuit in Gent verder te ontplooien voor een toekomst in concertzalen over de hele wereld.

Niet enkel de vele musici, maar ook wij hebben afgelopen editie moeten improviseren. De weersomstandigheden noopten ons tot een snelle locatiewijziging van de Gras- en Korenlei naar ’t Kuipke voor de jubileumeditie van OdeGand. Twee dagen op rij muzikaal vuurwerk dat alsnog garant stond voor een grandioos indoor spektakel. Een tipje van de sluier voor 2023? We willen jullie vooral verrassen, maar dat OdeGand in een nieuw kleedje zal worden gestoken, kan je al in je agenda op 16 september 2023 bijschrijven!

Met het stadsfestival Whispering Leaves palmden bijna twintig ensembles voor het tweede jaar op rij de mooiste Gentse stadstuinen in met een reeks intieme nazomerconcerten. De derde editie staat al in de steigers, waarbij je opnieuw zal kunnen genieten van een breed spectrum aan genres op dromerige locaties in Gent. 

Het programma van onze 66e editie krijgt stilaan vorm en we kijken er alvast naar uit om je met veel enthousiasme te verwelkomen op Gent Festival 2023!

Plaats Gent Festival 2023 in mijn agenda