Wiener Philharmoniker & Herbert Blomstedt 

Wiener Philharmoniker & Herbert Blomstedt 

Afgelopen
Time 20.30u
Sint-Baafskathedraal 

Schubert en Bruckner door het beroemde orkest uit Wenen

In Bruckners vierde symfonie horen sommigen een ‘kathedraal van klanken’, anderen vinden hierin een prachtige wandeling in de Oostenrijkse Alpen terug. De onaards mooie hoornsolo aan het begin brengt je meteen in de juiste stemming. Deze door en door romantische muziek prikkelt de verbeelding vanaf de eerste noot. Bruckners monumentale symfonieën zijn lang, maar voor wie zich laat meeslepen door zijn onmetelijk rijke klankuniversum zijn ze nog niet lang genoeg. Zijn Symfonie nr. 4 werd in 1881 met groot succes voor het eerst uitgevoerd door de Wiener Philharmoniker, en speciaal voor het Festival klinkt het werk dit jaar opnieuw in de Sint-Baafskathedraal.

De Wiener Philharmoniker, hét Weense orkest dat overal ter wereld bekend is door zijn legendarische Nieuwjaarsconcerten in de Gouden Zaal van de Musikverein, zakt voor het eerst sinds 1979 af naar Gent. Ons openingsconcert van deze festivaleditie is in uitstekende handen!

Naast Bruckners 'Romantische' staat ook de enigmatische 'Onvoltooide' van Franz Schubert op het programma. Onder leiding van de Zweedse éminence grise Herbert Blomstedt belooft het een memorabele avond te worden. 

Wij zijn ongelofelijk trots dit wereldniveau naar Gent te kunnen brengen!

Onder de bescherming van Ambassadeur dr. Elisabeth Kornfeind

 

Uitvoerders

Wiener Philharmoniker
Herbert Blomstedt, dirigent

Programma

Franz Schubert - Symfonie nr. 8 in b mineur 'Onvoltooide'
Anton Bruckner - Symfonie nr. 4 in Es majeur

Corona info

Wij organiseren dit evenement volgens de coronamaatregelen die op dat moment zullen gelden. Gent Festival zal ook voor elk concert gebruik maken van het Covid Safe Ticket. Opgelet: als je dit Covid Safe Ticket niet kan voorleggen op je smartphone of via een officieel document zal je geen toegang krijgen tot de voorstelling. Meer informatie over het Covid Safe Ticket, waar je het moet gebruiken en hoe het werkt vind je terug op onze COVID-pagina