Menu
◉ Sound of Ghent ◉ Reportage: LISTEN TO THE LAMB! (03/10/2020) - gratis event

streaming

◉ Dit is een gratis event. De reportage kan op 13 februari online bekeken worden en blijft 48 uur beschikbaar. ◉

Op zaterdag 3 oktober 2020 liet Gent Festival het Lam Gods op een unieke manier tot leven komen. Van Opera Ballet Vlaanderen tot Kunstencentrum Vooruit en van CirQ tot Democrazy: twaalf Gentse cultuurinstellingen nodigden een bont gezelschap van musici en kunstenaars uit om de twaalf panelen van Van Eycks wereldberoemde meesterwerk muzikaal te vertalen.

Het resultaat? Een ronduit prachtig slotstuk van de 63e editie van Gent Festival, met een grote diversiteit aan muziekgenres en bezettingen, van klassiek en jazz tot electronics en wereldmuziek, gebracht door zowel intieme als grotere ensembles in een verrassende reeks van performances en installaties verspreid over de hele Bijloke-site.

Van deze bijzondere dag maakten wij een reportage: impressies van alle twaalf muzikale acts doorspekt met sfeerbeelden en gesprekken met de artiesten.

➞ Meer weten?
Ontdek hier alles over het programma, de artiesten en de panelen


i.s.m.: DEMOCRAZY, De Centrale, Gent Jazz, Muziekcentrum De Bijloke Gent, Kunstencentrum Vooruit, Handelsbeurs Concertzaal, CirQ, Victoria Deluxe Vzw, Bij' De Vieze Gasten, Opera Ballet Vlaanderen, KASK & Conservatorium

Betrokken artiesten: B.O.X - Baroque Orchestration X, Utopia, Dez Mona, Utopia, Peenoise, Mattias De Craene, Rien Coorevits, Velma Spell, Jean Delouvroy, GAME, Picea Orientalis, Shalan Alhamwy & Spectra ensemble

Deze reportage is mede tot stand gekomen door Stad Gent en OMG van Eyck was here.

══════════════════════════════════════════════════

Tijdens De Week van de Belgische muziek krijgt muziek van eigen bodem haar verdiende plaatst in de spotlights. Op nationaal niveau staan tal van initiatieven in de steigers om er samen één grote liefdesverklaring van te maken. Vanuit Gent slaan zeven cultuurspelers de handen in elkaar voor het eerste online festival op het livestream platform Sound of Ghent. Laat je elke dag van de week verrassen door een ander facet van het gevarieerde programma. Neem een kijkje op soundofghent.be en support your local scene!