◉ Sound of Ghent ◉ Beethoven Symfonie nr. 2 met solisten van  Anima Eterna
>

◉ Sound of Ghent ◉ Beethoven Symfonie nr. 2 met solisten van Anima Eterna

Afgelopen
streaming

Met tachtig man sterk op een podium samen strijken en blazen zit er nog even niet in, als het van het coronavirus afhangt. Maar geen nood! Met onze concertreeks Beethoven in Pocketsize hebben we onder het motto 'kleine bezetting, groot effect!' het kruim van onze nationale orkesten  uitgenodigd om Beethoven's befaamde negen Symfonieën in een unieke, aangepaste kamerbezetting uit te voeren.

Voor de tweede symfonie worden de krachten gereduceerd tot de geliefde bezetting van het pianotrio. Niemand minder dan Jos van Immerseel neemt plaats achter de pianoforte. Vergezeld door Midori Seiler op de viool en Mercedes Ruiz op de cello, verdedigt hij de kleuren van Anima Eterna, het orkest dat de negen symfonieën talloze keren integraal heeft uitgevoerd en zich als geen ander verdiept heeft in hun specifieke idioom en het bijpassende instrumentarium. De bewerking die zij spelen ontstond kort na de compositie van de symfonie en is volgens het titelblad van de hand van de auteur zelf. Wellicht een verkooptruc, want er zijn aanwijzingen dat Beethovens leerling Ferdinand Ries het leeuwendeel van het werk voor zijn rekening nam, en dat Beethoven enkel de finishing touch aanbracht. Wat er ook van zij, een prachtige partituur!


 

══════════════════════════════════════════════════

Met het platform Sound of Ghent bundelen een aantal Gentse cultuurhuizen de krachten voor een gevarieerd online concertaanbod. Onder het moto 'live vanuit je living' bieden we je de kans om tegen een zacht prijsje én volledig coronaproof de beste live concerten met de beste beeld- en geluidskwaliteit te streamen!

◉ Dit concert werd opgenomen op 26 september in de Oude Vismijn in Gent. De uitzending kan op 16 december online bekeken worden en blijft 48 uur beschikbaar. ◉

══════════════════════════════════════════════════

PRAKTISCH :
HOE RAAKT U BINNEN OP HET SOUND OF GHENT LIVESTREAM KANAAL

  • U krijgt een e-mail van Tickets Gent met uw toegangsticket
  • Klik op de avond zelf in de e-mail op de groene link
  • Maak eenmalig een account aan op basis van uw e-mailadres
  • U belandt op Sound of Ghent - druk op play en geniet!
  • Het concert blijft tot dinsdag vrijdag 18 december 20.30 uur beschikbaar

Problemen met inloggen? Gent Festival van Vlaanderen staat klaar om u te assisteren. Mail naar info@festival.be of spreek ons aan op Facebook Messenger.

 

Uitvoerders

Midori Seiler, viool

Mercedes Ruiz, cello

Jos van Immerseel, pianoforte

Programma

Ludwig van Beethoven - Uit Pianosonate nr. 12 in As majeur: Marcia Funebre

Ludwig van Beethoven - Symfonie nr. 2 in D majeur in een bewerking voor pianotrio