Menu
◉ Sound of Ghent ◉ Beethoven Symfonie nr. 1 met B'Rock Orchestra

livestream

€5,00

Tickets binnenkort beschikbaar (Dit is een online event. Met je toegangsticket kan je het concert tot twee dagen nadien (her)bekijken.)

Met tachtig man sterk op een podium samen strijken en blazen zit er nog even niet in, als het van het coronavirus afhangt. Maar geen nood! Met onze concertreeks Beethoven in Pocketsize hebben we onder het moto 'kleine bezetting, groot effect!' het kruim van onze nationale orkesten  uitgenodigd om Beethoven's befaamde negen Symfonieën in een unieke, aangepaste kamerbezetting uit te voeren.

De eerste symfonie van Beethoven staat met één been nog stevig in de retorische traditie van de achttiende eeuw. Een kolfje naar de hand dus van B’Rock Orchestra, dat al vijftien jaar lang schittert op de internationale podia met muziek van Monteverdi tot Haydn. Beethovens eerste symfonie is voor hen in muzikale zin een eindpunt. Ze spelen de bewerking van Beethovens leeftijdsgenoot Carl Friedrich Ebers. Die maakte er een nonet van, maar desgewenst kan de baspartij door cello én contrabas gespeeld worden, zodat er uiteindelijk tien musici op het podium staan.

══════════════════════════════════════════════════

Met het platform Sound of Ghent bundelen een aantal Gentse cultuurhuizen de krachten voor een gevarieerd online concertaanbod. Onder het moto 'live vanuit je living' bieden we je de kans om tegen een zacht prijsje én volledig coronaproof de beste live concerten met de beste beeld- en geluidskwaliteit te streamen!

◉ Dit concert werd opgenomen op 26 september in de Oude Vismijn in Gent. De uitzending kan op 6 december online bekeken worden en blijft 48 uur beschikbaar. ◉

══════════════════════════════════════════════════

Tickets voor dit concert gaan binnenkort in verkoop.
 

Programma

Ludwig van Beethoven - Sextet in Es majeur 

Ludwig van Beethoven - Symfonie nr. 1 in C majeur in een bewerking voor nonet van Carl Friedrich Ebers, a 10

Uitvoerders

Jakob Lehmann, viool

Jivka Kaltcheva, viool

Raquel Massadas, altviool

Manuela Bucher, altviool

Benjamin Glorieux, cello

Tom Devaere, contrabas

Nicola Boud, klarinet

Geert Baeckelandt, klarinet

Jeroen Billiet, hoorn

Mark De Merlier, hoorn