Menu
Meesterlijke Bruckner

20.30u
Sint-Baafskathedraal

vanaf €15,00

Tickets beschikbaar

Koop tickets

Wereldtop met Gentse roots: Philippe Herreweghe

Wanneer Philippe Herreweghe ergens zijn licht over laat schijnen, levert hij gegarandeerd iets opmerkelijks af. Na de barokmuziek nieuw leven in te blazen, focust Herreweghe zich met zijn wereldberoemde zielskinderen Collegium Vocale Gent en het Orchestre des Champs-Elysées op het romantische repertoire.

De orkestrale grandeur van Anton Bruckner herbergt een diepgewortelde religiositeit, zowel in zijn instrumentale Tweede Symfonie als in zijn vocale Tweede Mis. Met impressionante klankblokken, die wel de muzikale weergaves lijken van reusachtige kathedralen, stelt Bruckner zijn muziek volledig ten dienste van het Eeuwige Onbekende.

Dankzij zijn kenmerkende gebruik van authentieke instrumenten, legt Herreweghe evenwel een enorme transparantie en vanzelfsprekendheid bloot. Ondertussen stapelde zich al een reeks cd-opnames op, die stuk voor stuk bewijzen dat Herreweghe erin slaagt om door te dringen tot de blanke pit van Bruckners bolster. Beleef kunstreligie van de zuiverste vorm in handen van een monumentale dirigent, en wel in de perfecte setting van de Sint-Baafskathedraal. Een schitterende ster aan het Festivalfirmament die je gewoon móet spotten!

Een concert van de Universiteit Gent en North Sea Port

Luister hier naar de Tweede Symfonie van Bruckner, onder leiding van Okko Kamu.

Hear Hear

Personen met een auditieve beperking genieten van een uitzonderlijke dienstverlening. Tijdens dit concert kan je voor een verminderde prijs (je betaalt slechts € 6,5) én met ringleiding genieten van de voorstelling. Reserveer nu je tickets via wesharemusic@festival.be

Programma

Anton Bruckner

Symfonie nr. 2 in c mineur

Mis nr. 2 in e mineur

Uitvoerders

Collegium Vocale Gent

Orchestre des Champs-Elysées

Philippe Herreweghe, dirigent