Menu
Méditerra-Nuit

18.30u
Opera Gent, Minard, Oude Vismijn

vanaf €26,00

Tickets beschikbaar

Koop tickets

Méditerra-Nuit

Een warme fadozanger met gitaar trekt je aandacht. Je sipt van je porto, petiscos in handbereik. Je vertoeft in goed gezelschap waarmee je dezelfde liefde voor muziek deelt. Sluit nu je ogen en je bent zo in het broeierige Lissabon, in een van de vele barretjes. Het liefst vertoef je in de wijk Alfama, de bakermat van de fado, in een authentieke bar onder de locals. De perfecte reisbestemming dus. Wat als we je nu vertellen dat je daarvoor niet naar het Zuiden hoeft te trekken?

Tijdens Méditerra-Nuit brengt Gent Festival gewoon het beste van wat de Middellandse Zee op muzikaal vlak te bieden heeft naar Gent. Met Portugese fado, Spaanse flamenco en nog wat snuifjes Sardische en Griekse muziek erbovenop, katapulteren we je naar je laatste zuiderse trip. Herinner je je fadista Marco Rodrigues nog? Enkele jaren geleden speelde hij het dak van NTGent eraf tijdens Gent Festival, nu konden we hem opnieuw strikken. Zo trekt hij samen met tal van andere muzikanten ons zuiderse feest op gang!

Tussendoor of na afloop zak je nog af naar enkele bars in Gent waar we de zuiderse ritmes laten verder leven.

Praktisch

Tijdens Méditerra-Nuit kies je twee verschillende concerten die doorgaan in Opera Gent, Minard en de Oude Vismijn, één van de oudste markten in Gent omgebouwd tot een architecturale parel. Daarnaast kan je terecht in een selectie van Gentse bars waar je verder geniet van op en top zuiderse muziek!

  • De concerten duren telkens 60 min.
  • De locaties liggen op wandelafstand (max. 15 min. wandelen bij de locaties die het verst uiteen liggen).

Flamboyant Flamenco met Luisa Palicio

O'Fado met Marco Rodrigues

Griekse magie met Katerina Papadopoulou

Authentiek Sardinië met Elena Ledda

 

Flamboyant Flamenco met Luisa Palicio 

Opera Gent | 18:30 & 20:00

Na twee uitverkochte voorstellingen in de Floraliënhal vorig jaar, kan ook in 2019 flamenco niet ontbreken. Als een van de meest getalenteerde en geprezen flamencodanseressen van haar generatie, werd Luisa Palicio bekroond tot Artista Revelación op de Biënnale van Sevilla. Ze betovert je met haar buitengewone elegantie en het sierlijk bewegen van de bata de cola, de typische flamencojurk met sleep. Een indringende blik, elegante bewegingen, ritmisch voetengestamp; zet je schrap voor een optreden waar de sensualiteit van het podium spat!

Hear Hear

Personen met een auditieve beperking genieten van een uitzonderlijke dienstverlening. Tijdens de voorstelling met Luisa Palicio kan je voor een verminderde prijs (je betaalt slechts € 6,5) én met ringleiding genieten van de voorstelling. Reserveer nu je tickets via wesharemusic@festival.be

 

O’Fado met Marco Rodrigues 

Oude Vismijn | 18:30 
Opera Gent | 22:15

Marco Rodrigues leeft en ademt fado. Hij is dé fadoster in Portugal en naast de grote podia vind je hem steevast in authentieke kroegjes in Lissabon. Binnenkort ruilt hij zijn zuiderse bakermat in voor het zwoele Gent tijdens Méditerra-Nuit. Hij overlaadt je met zijn temperamentvolle stem en gevoel voor dramatiek. Wie hem hoort, is definitief verkocht!

 

Authentiek Sardinië met Elena Ledda

Oude Vismijn | 21:00 & 22:15

Elena Ledda, met stip de meest succesvolle zangeres van heel Sardinië, combineert de unieke muzikale traditie van haar eiland met hedendaagse instrumenten en jazz­invloeden. Met haar pure stem en een intens programma dompelt ze je onder in de emoties van haar klinkende religieuze erfgoed. Laat je meevoeren naar het betoverende hart van Sardinië!

 

 

Griekse magie met Katerina Papadopoulou

Minard | 19:30 & 20:45

Ook uit Griekenland konden we een fenomenale stem strikken: Katerina Papadopoulou brengt samen met drie muzikanten en een danser de passionele ziel van de traditionele zang tot leven met haar eigen hedendaagse schwung. Met een onovertroffen expressie en hartstocht waan je je meteen in het Griekenland van vroeger én nu! 

Met dank aan Mercedes Hedin Automotive Gent

 

Uitvoerders

Marco Rodrigues, zang en fado viola

            Frederico Gato, fado viola

            João Domingos, Portugese gitaar

            Pedro Viana, basgitaar

Luisa Palicio, dans

            Fernando Jiménez, dans

            Jesus Rodriguez, gitaar

            Vicente Gelo, zang

            Manuel Romero, zang

 Elena Ledda, zang

            Simonetta Soro, zang

            Mauro Palmas, luit, mandola

            Marcello Peghin, gitaar

            Silvano Lobina, basgitaar          

Katerina Papadopoulou, zang

            Kyriakos Tapakis, oud, laud

            Georgios Kontogiannis, lyra, percussie

            Stefanos Dormparakis, qanun, zang

            Chariton Charitonidis, dans