KidsOdeGand

KidsOdeGand

Kunst op kindermaat

Ons jaarlijkse muzikale feest is er natuurlijk ook weer voor de allerkleinsten: kom samen met je baby, peuter, kleuter of kind genieten van heerlijke voorstellingen op maat. Zo maakt Klankennest een zachte muzikale kennismaking voor kleintjes vanaf amper 5 maanden oud. Theater De Spiegel brengt ImpulZ, een interactieve dansvoorstelling waarbij peuters zelf aan de knoppen mogen zitten om de ‘geluidsdokter’ te sturen. We laten hén gewoon bepalen wanneer de danser in actie komt!  

Kinderen vanaf vijf jaar kunnen naar Time Play van LAP: een voorstelling waarin twee dansers pingpongen met beweging en woorden. Na afloop mogen de kinderen zelf aan de slag, samen met hun ouders.Voor alle leeftijden is er ten slotte de Klankendoos van Musica, een statisch object dat tot leven komt wanneer je het aanraakt of dat, nog leuker, op de wand tekent! De voorstelling van Oxalys verhaalt de Tijl Uilenspiegel-legende. We kruipen in de huid van de ondeugende en grappende avonturier. Een voorstelling voor het hele gezin!

Coeur Catering zorgt die dag voor kindvriendelijke bites en drankjes. Je kan hiervoor terecht in het Bijloke café, doorlopend open van 12 uur tot 18 uur.

Koop tickets

Programma

Klankennest

Klankennest gaat aan de slag met de muziek van Johann Strauss. Dit collectief van kunstenaars herinterpreteert de wals in beweging en klank en betrekt zowel de allerjongsten als volwassenen mee in hun spel. Welke zijn de raakvlakken tussen de spontane bewegingswereld van een baby of peuter en een dans zoals de wals? In een unieke, beeldende en bewegende opstelling nodigen een cellist, een fluitiste en een danseres jong en oud uit om te kijken, te voelen en wie weet ook te dansen.

Theater De Spiegel brengt ImpulZ

ImpulZ is een interactieve voorstelling voor peuters en kleuters. Door op de knoppen van de uitvinding van de geluidsdokter te duwen, beginnen enkele unieke instrumenten muziek te maken én begint er een danser te dansen. Wie geeft het startsignaal en wie reageert op wat of wie? En wat gebeurt er als er niemand duwt? Een maffe creatie waar alles kan, maar vooral niets moet.

LAP brengt Time Play

Time Play is een interactieve voorstelling waar twee dansers pingpongen met elkaar via beweging en woorden. Er wordt gespeeld met het publiek, de muziek en de ruimte. Voor deze voorstelling van LAP staat het spel centraal! Time Play verrast ons telkens opnieuw, houdt ons alert en doet ons vooral zin geven om te bewegen. Na de voorstelling kunnen de verschillende bubbels van kinderen en hun familie of begeleiders aan de slag met leuke opdrachten die rond de speelruimte terug te vinden zijn.  

Ensemble Oxalys brengt de legende van Tijl Uilenspiegel

Hoewel de avonturen van Tijl Uilenspiegel zich vooral in Vlaanderen afspelen, was het in Elsene dat Charles De Coster leefde en de legende neerschreef. De voorstelling van Oxalys, geregisseerd door Luk De Bruyker, vertrekt muzikaal van de kamermuziekversie van het symfonisch gedicht van Richard Strauss. Acrobaat en circusartiest Joseph Aubert kruipt in de huid van de onverschrokken, ondeugende en grappende avonturier, en vertolkt zijn zoektocht naar vrijheid en onafhankelijkheid. Een voorstelling voor het hele gezin!