KidsOdeGand

KidsOdeGand

Kunst op kindermaat

Ons jaarlijkse muzikale feest is er natuurlijk ook weer voor de allerkleinsten: kom samen met je baby, peuter, kleuter of kind genieten van heerlijke voorstellingen op maat. Zo maakt Klankennest een zachte muzikale kennismaking voor kleintjes vanaf amper 5 maanden oud. Theater De Spiegel brengt Impulz, een interactieve dansvoorstelling waarbij peuters zelf aan de knoppen mogen zitten om de ‘geluidsdokter’ te sturen. We laten hén gewoon bepalen wanneer de danser in actie komt!  

Kinderen vanaf vijf jaar kunnen naar Time Play van LAP: een voorstelling waarin twee dansers pingpongen met beweging en woorden. Na afloop mogen de kinderen zelf aan de slag, samen met hun ouders. Lagereschoolkinderen verwelkomen we dan weer bij Het pleintje van meneer Sax van productiehuis Oorkaan. Maak kennis met vier olijke saxofonisten die muzikaal marcherend op ontdekking gaan. Voor alle leeftijden is er ten slotte de Klankendoos van Musica, een statisch object dat tot leven komt wanneer je het aanraakt of dat, nog leuker, op de wand tekent!

Info & tickets

Klankennest


Klankennest gaat aan de slag met de muziek van Johann Strauss. Dit collectief van kunstenaars herinterpreteert de wals in beweging en klank en betrekt zowel de allerjongsten als volwassenen mee in hun spel. Welke zijn de raakvlakken tussen de spontane bewegingswereld van een baby of peuter en een dans zoals de wals? In een unieke, beeldende en bewegende opstelling nodigen een cellist, een fluitiste en een danseres jong en oud uit om te kijken, te voelen en wie weet ook te dansen.

Theater De Spiegel brengt Impulz


ImpulZ is een interactieve voorstelling voor peuters en kleuters. Door op de knoppen van de uitvinding van de geluidsdokter te duwen, beginnen enkele unieke instrumenten muziek te maken én begint er een danser te dansen. Wie geeft het startsignaal en wie reageert op wat of wie? En wat gebeurt er als er niemand duwt? Een maffe creatie waar alles kan, maar vooral niets moet.

LAP brengt Time Play


Time Play is een interactieve voorstelling waar twee dansers pingpongen met elkaar via beweging en woorden. Er wordt gespeeld met het publiek, de muziek en de ruimte. Voor deze voorstelling van Lap staat het spel centraal! Time Play verrast ons telkens opnieuw, houdt ons alert en doet ons vooral zin geven om te bewegen. Na de voorstelling kunnen de verschillende bubbels van kinderen en hun familie of begeleiders aan de slag met leuke opdrachten die rond de speelruimte terug te vinden zijn.  

Oorkaan – Het pleintje van Meneer Sax


Vandaag gaan we marcheren als een echte fanfare! Dat klinkt feestelijk, maar hoe klinkt het als de fanfare moe is, en geen zin meer heeft om door de straat te marcheren? Of als er iemand uit de fanfare een liefdesbrief krijgt, en de anderen jaloers zijn? In Het pleintje van Meneer Sax speelt een fanfare op het pleintje waar Meneer Sax woont. Wie dat is, merkt het kwartet pas als de deur van zijn geheimzinnige huisje eindelijk opengaat.

De muziek in Het pleintje van Meneer Sax is grotendeels strijkkwartetrepertoire uit de 17de, 18de en 19de eeuw. Dat deze muziek wordt uitgevoerd door de relatief ‘moderne’ saxofoon is hiermee zeer uniek. 

 

KidsOdeGand muziekvakantie: een CroKant avontuur (volzet)

Gent Festival zorgt ervoor dat er in de laatste week van de grote vakantie nog heel wat te ontdekken en te doen valt. Onder de vlag van KidsOdeGand organiseren we samen met Musica en Casco Phil een onvergetelijke muziekvakantie voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Muzikale voorkennis is niet nodig, de goesting om een CroKant avontuur aan te gaan is wél belangrijk. Er staan namelijk een heleboel spannende dingen op het menu! We gaan samen muziek maken, samen gezond koken met een échte chef en samen filosoferen. Maar ook experimenteren met klanken en electronica, en met z'n allen op verkenningstocht dwars door Gent, zelfs per boot!

Kortom: dit wordt een heerlijk artistieke afsluiter van de zomervakantie!