KidsOdeGand | Oorkaan brengt Het pleintje van Meneer Sax

KidsOdeGand | Oorkaan brengt Het pleintje van Meneer Sax

Time 13.30u
Bijloke-site, Concertzaal

Kunst op kindermaat

Ons jaarlijkse muzikale feest is er natuurlijk ook weer voor de allerkleinsten: kom samen met je baby, peuter, kleuter of kind genieten van heerlijke voorstellingen op maat. Zo maakt Klankennest een zachte muzikale kennismaking voor kleintjes vanaf amper 5 maanden oud. Theater De Spiegel brengt ImpulZ, een interactieve dansvoorstelling waarbij peuters zelf aan de knoppen mogen zitten om de ‘geluidsdokter’ te sturen. We laten hén gewoon bepalen wanneer de danser in actie komt! Kinderen vanaf vijf jaar kunnen naar Time Play van LAP: een voorstelling waarin twee dansers pingpongen met beweging en woorden. Na afloop mogen de kinderen zelf aan de slag, samen met hun ouders. Lagereschoolkinderen verwelkomen we dan weer bij Het pleintje van meneer Sax van productiehuis Oorkaan. Maak kennis met vier olijke saxofonisten die muzikaal marcherend op ontdekking gaan. Voor alle leeftijden is er ten slotte de Klankendoos van Musica, een statisch object dat tot leven komt wanneer je het aanraakt of dat, nog leuker, op de wand tekent!  

MEER LEZEN OVER KIDSODEGAND

Oorkaan – Het pleintje van Meneer Sax

Leeftijd: 5+
Locatie: Muziekcentrum De Bijloke - Concertzaal

Vandaag gaan we marcheren als een echte fanfare! Dat klinkt feestelijk, maar hoe klinkt het als de fanfare moe is, en geen zin meer heeft om door de straat te marcheren? Of als er iemand uit de fanfare een liefdesbrief krijgt, en de anderen jaloers zijn? In Het pleintje van Meneer Sax speelt een fanfare op het pleintje waar Meneer Sax woont. Wie dat is, merkt het kwartet pas als de deur van zijn geheimzinnige huisje eindelijk opengaat.

De muziek in Het pleintje van Meneer Sax is grotendeels strijkkwartetrepertoire uit de 17de, 18de en 19de eeuw. Dat deze muziek wordt uitgevoerd door de relatief ‘moderne’ saxofoon is hiermee zeer uniek. 

Corona info

Wij organiseren dit evenement volgens de coronamaatregelen die op dat moment zullen gelden.