Janine Jansen & Amsterdam Sinfonietta

Janine Jansen & Amsterdam Sinfonietta

Afgelopen
Time 20.30u
Muziekcentrum De Bijloke

Vivaldi's schitterende Vier Jaargetijden

De Nederlandse violiste Janine Jansen is een internationaal gevierde ster. Ze concerteerde met zowat alle grote orkesten over de hele wereld, van New York tot Tokio. Naast het grote romantische repertoire, koestert ze ook een grote liefde voor de barok. Zo nam ze, samen met haar vader, de sonates van Bach op.   

Tijdens Gent Festival wagen zij en haar meer dan driehonderd jaar oude Stradivarius zich aan een van de hoogtepunten uit de barok: Antonio Vivaldi’s Vier jaargetijden.   

Naast deze vier virtuoze vioolconcerten speelt topensemble Amsterdam Sinfonietta de meeslepende romantische Serenade voor strijkers van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Het eerste deel werd door de componist geschreven als een hommage aan Mozart en het tweede deel is een van de mooiste walsen uit het romantische repertoire.   

Dit wordt ongedwongen genieten van de verrukkelijkste muziek!  

 

Uitvoerders

Janine Jansen,viool
Amsterdam Sinfonietta

Programma

Erwin Schulhoff - Uit Five Pieces: Alla valse Viennese  
Toru Takemitsu - Uit The Face of Another: Waltz 
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski - Serenade voor strijkers
Antonio Vivaldi - Vier Jaargetijden

Corona info

Wij organiseren dit evenement volgens de coronamaatregelen die op dat moment zullen gelden. Gent Festival zal ook voor elk concert gebruik maken van het Covid Safe Ticket. Opgelet: als je dit Covid Safe Ticket niet kan voorleggen op je smartphone of via een officieel document zal je geen toegang krijgen tot de voorstelling. Meer informatie over het Covid Safe Ticket, waar je het moet gebruiken en hoe het werkt vind je terug op onze COVID-pagina