Hush (6+)

Hush (6+)

Purcells droomwereld voor de hele familie 

Zonzo Compagnie opent het doek van een magisch miniatuurtheater en duikt met ons de wonderbaarlijke wereld van Henry Purcells masques in, de muzikale droombeelden die hij creëerde voor het theater. Terwijl Henry zelf als een vrolijke luchtgeest het spektakel gadeslaat, opent sopraan Julie Calbete de poorten naar een wereld vol fanatasie en verbeelding. 

In fantasierijke arrangementen, gespeeld door luitist Jan Van Outryve en accordeoniste Anne Niepold, worden de prachtige melodieën uit de zeventiende eeuw van Purcell opnieuw tot leven gebracht. Je herkent flarden uit Shakespeares magische verhalen zoals Midzomernachtsdroom en De Storm, maar ook personages als King Arthur en Queen Mary maken hun opwachting. Totdat we door Hush het zwijgen worden opgelegd.  

En na de voorstelling is het avontuur nog niet afgelopen! Een gids leert je alles over hoe ballet- en operavoorstellingen worden gemaakt. We nemen je mee achter, boven, op, naast en – wie weet – zelfs onder de schermen, zodat je alle geheimen kunt ontdekken die schuilgaan in het prachtige operagebouw. Je zal versteld staan van de betoverende zalen met hun fascinerende geschiedenis. En dan zijn er nog al die coole decors en schitterende kostuums. Kom dus zeker af, en beleef het zelf!

Uitvoerders

Zonzo Compagnie
Julie Calbete, sopraan
Jan Van Outryve, luit
Anne Niepold, accordeon

Locatie

Hush gaat door in Opera Gent - Lullyzaal.
Adres: Schouwburgstraat 3, 9000 Gent.

Eén uur voor de start van de voorstelling openen de deuren.

Startuur: 13:30 of 15:00
Verwacht einduur: 14:45 of 16:15