HORIZON live
>

HORIZON live

Afgelopen
Handelsbeurs Concertzaal

The Festival's Young Talent

De coronapandemie slaat jammer genoeg de dromen van vele jonge muzikanten aan diggelen. Ze missen de start van hun carrière en dat jonge talent glipt als het ware door onze vingers heen. Daar wilden we wat aan doen: maak kennis met ons nieuwe project HORIZON! Dankzij donaties van meer dan 600 gulle ticketkopers en in samenwerking met de verschillende Belgische conservatoria geven we acht net afgestudeerde talenten van eigen bodem een stevige duw in de rug.

We bieden hen een professionele springplank in de vorm van o.a. een online concert én een live concert tijdens Gent Festival 2021!

Alexander Declercq | WOE 8 SEPT, 12:30

Maak kennis met de beloftevolle pianist Alexander Declercq. Deze muzikale duizendpoot studeerde piano bij Jan Michiels en Sheila Arnolds in Keulen, maar behaalde ondertussen ook een bachelor in klarinet. Alexander voelt zich thuis in ensembles en orkesten, maar spitst zich toch vooral toe op het solorepertoire.

Arthur Daems | WOE 8 SEPT, 18:30

Arthur Daems studeerde was als jong talent al student aan het conservatorium van Brussel voor hij toegelaten werd tot de klas van Marie Hallynck. Tijdens HORIZON live brengt hij de sonate voor cello solo van Kodály én speelt hij een werk van zijn broer, de violist en componist Emile Daems. 

Fleur Strijbos | WOE 8 SEPT, 20:00

Fleur Strijbos heeft als pas afgestudeerde sopraan reeds diverse operarollen op haar conto staan, maar haar grootste passie blijft de liedkunst. Afgelopen jaar vervolmaakte ze zich tijdens een postgraduaat in Salzburg. Je hoort haar tijdens HORIZON live samen met pianist Simon De Paepe, met wie ze een vast duo vormt en mooi liedprogramma samenstelde.  

Dishwasher_ | WOE 8 SEPT, 21:30

Dishwasher_ – dit is zijn drummer Arno Grootaers, bassiste Louise van den Heuvel en saxofonist Werend Van Den Bossche – maakt jazz voor non-jazz believers. Met een grote liefde voor elektronica in combinatie met improvisatie creëren ze hun eigen unieke sound.  

Célestine Wacquez | DO 9 SEPT, 12:30

Fluitiste Célestine Wacquez speelde al in diverse orkesten, maar droomt er vooral van haar eigen kamermuziekprojecten verder uit te werken. Met Duo Naos, dat ze vormt met pianist Hans Mathieu, is ze alvast goed op weg! Samen brengen ze een prachtig programma met muziek van onder meer Dvořák en Reinecke.  

Wim Matheeuwese | DO 9 SEPT, 18:30

Reeds tijdens zijn opleiding kreeg bastrombonist Wim Matheeuwese de kans om mee te spelen met de grootste orkesten van België. Hij is al enige tijd lid van Brassband Willebroek en is sinds 2019 ook vast onderdeel van de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht. Hij voltooide vorig jaar zijn studie aan het Conservatoire royal de Liège.

Koen Ubaghs | DO 9 SEPT, 20:00

Als klarinettist bij de Gidsen treedt Koen Ubaghs in de voetsporen van zijn vader. Hij speelt niet alleen in verschillende orkesten, maar dirigeert ook zijn eigen jeugdharmonie én heeft een mooi aantal prijzen op zijn palmares. Koen speelt muziek van Brahms, Kovacs en Saint-Saëns en doet dit samen met zijn vaste begeleider, Peter Jeurissen.  

Lennart Baerts | DO 9 SEPT, 21:30

Eind 2020 bracht Lennert Baerts niet een, maar twee albums uit: eentje als componist en eentje als saxofonist met zijn akoestisch jazzkwartet Anti-Panopticon. Tijdens HORIZON live speelt hij in première met het kersvers trio PROFOUND OBSERVER (ft. Lennert Baerts) dat hij vormt samen met gitarist Vitja Pauwels en drummer Daniël Jonkers. Met I CHOOSE NOT TO brengen ze enkele nagelnieuwe composities.

 

 

 

Uitvoerders

Fleur Strijbos: sopraan – alumnus Koninklijk Conservatorium Antwerpen
Dishwasher_: jazz – alumni KASK & Conservatorium Gent
Alexander Declercq: piano – alumnus Koninklijk Conservatorium Brussel
Wim Matheeuwese: trombone – alumnus Conservatoire royal de Liège
Arthur Daems: cello – alumnus Conservatoire royal de Bruxelles
Koen Ubaghs : klarinet – alumnus LUCA School of Arts Campus Leuven/Lemmens
Célestine Wacquez: fluit – alumnus Conservatoire royal de Liège
Lennert Baerts: saxofoon – alumnus Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Corona info

Wij organiseren dit evenement volgens de coronamaatregelen die op dat moment zullen gelden.