HORIZON live | Wim Matheeuwese

HORIZON live | Wim Matheeuwese

Afgelopen
Time 18.30u
Handelsbeurs Concertzaal

The Festival's Young Talent

De coronapandemie slaat jammer genoeg de dromen van vele jonge muzikanten aan diggelen. Ze missen de start van hun carrière en dat jonge talent glipt als het ware door onze vingers heen. Daar wilden we wat aan doen: maak kennis met ons nieuwe project HORIZON! Dankzij donaties van meer dan 600 gulle ticketkopers en in samenwerking met de verschillende Belgische conservatoria geven we acht net afgestudeerde talenten van eigen bodem een stevige duw in de rug. We bieden hen een professionele springplank in de vorm van o.a. een online concert én een live concert tijdens Gent Festival 2021!

Reeds tijdens zijn opleiding kreeg bastrombonist Wim Matheeuwese de kans om mee te spelen met de grootste orkesten van België. Hij is al enige tijd lid van Brassband Willebroek en is sinds 2019 ook vast onderdeel van de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht. Hij voltooide vorig jaar zijn studie aan het Conservatoire royal de Liège.

 

Uitvoerders

Wim Matheeuwese, trombone – alumnus Conservatoire royal de Liège
Grecia Crehuet, contrabas
Sam van Rompuy, sopraansaxofoon
Sara Picavet, piano

 

Programma

Steven Verhelst – On Your Own Now 
Georges Bizet – Uit Chants du Rhin 
II. Le Départ 
IV. La Bohémienne 
VI. Le Retour 
Claude Pichaureau – Siringa 
Daniel Schnyder – Worlds Beyond 
I. Worlds Beyond
II. 
Blues for Schubert 
III. 
Chase 
IV. 
Afterthought  
V. 
We Should Know Better  

Corona info

Wij organiseren dit evenement volgens de coronamaatregelen die op dat moment zullen gelden. Gent Festival zal ook voor elk concert gebruik maken van het Covid Safe Ticket. Opgelet: als je dit Covid Safe Ticket niet kan voorleggen op je smartphone of via een officieel document zal je geen toegang krijgen tot de voorstelling. Meer informatie over het Covid Safe Ticket, waar je het moet gebruiken en hoe het werkt vind je terug op onze COVID-pagina.