HORIZON live | Lennert Baerts

HORIZON live | Lennert Baerts

Afgelopen
Time 21.30u
Handelsbeurs Concertzaal

The Festival's Young Talent

De coronapandemie slaat jammer genoeg de dromen van vele jonge muzikanten aan diggelen. Ze missen de start van hun carrière en dat jonge talent glipt als het ware door onze vingers heen. Daar wilden we wat aan doen: maak kennis met ons nieuwe project HORIZON! Dankzij donaties van meer dan 600 gulle ticketkopers en in samenwerking met de verschillende Belgische conservatoria geven we acht net afgestudeerde talenten van eigen bodem een stevige duw in de rug. We bieden hen een professionele springplank in de vorm van o.a. een online concert én een live concert tijdens Gent Festival 2021!

Eind 2020 bracht Lennert Baerts niet een, maar twee albums uit: eentje als componist en eentje als saxofonist met zijn akoestisch jazzkwartet Anti-Panopticon. Tijdens HORIZON live speelt hij in première met het kersvers trio PROFOUND OBSERVER (ft. Lennert Baerts) dat hij vormt samen met gitarist Vitja Pauwels en drummer Daniël Jonkers. Met I CHOOSE NOT TO brengen ze enkele nagelnieuwe composities.

 

Uitvoerders

PROFOUND OBSERVER (ft. Lennert Baerts)
Lennert Baerts, saxofoon – alumnus Koninklijk Conservatorium Antwerpen
Vitja Pauwels, gitaar 
Daniël Jonkers, drum 

Programma

I CHOOSE NOT TO

Corona info

Wij organiseren dit evenement volgens de coronamaatregelen die op dat moment zullen gelden. Gent Festival zal ook voor elk concert gebruik maken van het Covid Safe Ticket. Opgelet: als je dit Covid Safe Ticket niet kan voorleggen op je smartphone of via een officieel document zal je geen toegang krijgen tot de voorstelling. Meer informatie over het Covid Safe Ticket, waar je het moet gebruiken en hoe het werkt vind je terug op onze COVID-pagina.