HORIZON live | Fleur Strijbos

HORIZON live | Fleur Strijbos

Afgelopen
Time 20.00u
Handelsbeurs Concertzaal

The Festival's Young Talent

De coronapandemie slaat jammer genoeg de dromen van vele jonge muzikanten aan diggelen. Ze missen de start van hun carrière en dat jonge talent glipt als het ware door onze vingers heen. Daar wilden we wat aan doen: maak kennis met ons nieuwe project HORIZON! Dankzij donaties van meer dan 600 gulle ticketkopers en in samenwerking met de verschillende Belgische conservatoria geven we acht net afgestudeerde talenten van eigen bodem een stevige duw in de rug.

We bieden hen een professionele springplank in de vorm van o.a. een online concert én een live concert tijdens Gent Festival 2021!

Fleur Strijbos heeft als pas afgestudeerde sopraan reeds diverse operarollen op haar conto staan, maar haar grootste passie blijft de liedkunst. Afgelopen jaar vervolmaakte ze zich tijdens een postgraduaat in Salzburg. Je hoort haar tijdens HORIZON live samen met pianist Simon De Paepe, met wie ze een vast duo vormt en mooi liedprogramma samenstelde.  

 

Uitvoerders

Fleur Strijbos: sopraan – alumnus Koninklijk Conservatorium Antwerpen
Simon De Paepe, piano

 

Programma

De Jong – ’T is Stille 
Johannes Brahms – Wie Melodien zieht es mir, op. 105 nr. 1 
Johannes Brahms – Vergebliches Stänchen, op. 84 nr. 4 
Franz Schubert – Du bist die Ruh  
August De Boeck – C’est en toi 
August De Boeck – Frissons de fleurs 
Franz Liszt – Oh! Quand je dors 
Lodewijk Mortelmans – Als de ziele luistert 
Lodewijk Mortelmans – Perels 
Hans Pfitzner – Ist der Himmel, op. 2 nr. 2 
Hans Pfitzner – Hast du von den Fischernkindern, op. 7 nr. 1 
Richard Strauss – Die Nacht, op. 10 nr. 3 
Richard Strauss – Cäcilie, op. 27 nr. 2 
Richard Strauss – Morgen  

Corona info

Wij organiseren dit evenement volgens de coronamaatregelen die op dat moment zullen gelden. Gent Festival zal ook voor elk concert gebruik maken van het Covid Safe Ticket. Opgelet: als je dit Covid Safe Ticket niet kan voorleggen op je smartphone of via een officieel document zal je geen toegang krijgen tot de voorstelling. Meer informatie over het Covid Safe Ticket, waar je het moet gebruiken en hoe het werkt vind je terug op onze COVID-pagina.