HORIZON live | Célestine Wacquez

HORIZON live | Célestine Wacquez

Afgelopen
Time 12.30u
Handelsbeurs Concertzaal

The Festival's Young Talent

De coronapandemie slaat jammer genoeg de dromen van vele jonge muzikanten aan diggelen. Ze missen de start van hun carrière en dat jonge talent glipt als het ware door onze vingers heen. Daar wilden we wat aan doen: maak kennis met ons nieuwe project HORIZON! Dankzij donaties van meer dan 600 gulle ticketkopers en in samenwerking met de verschillende Belgische conservatoria geven we acht net afgestudeerde talenten van eigen bodem een stevige duw in de rug.

We bieden hen een professionele springplank in de vorm van o.a. een online concert én een live concert tijdens Gent Festival 2021!

Fluitiste Célestine Wacquez speelde al in diverse orkesten, maar droomt er vooral van haar eigen kamermuziekprojecten verder uit te werken. Met Duo Naos, dat ze vormt met pianist Hans Mathieu, is ze alvast goed op weg! Samen brengen ze een prachtig programma met muziek van onder meer Dvořák en Reinecke.  

 

Uitvoerders

Célestine Wacquez: fluit – alumnus Conservatoire royal de Liège
Hans Mathieu, piano 

Programma

Walter Niemann – Vier Stücke aus einem alten Patrizierhaus, op. 121a 
Antonin Dvorak – Romance, op. 11 
Carl Reinecke – Undine, op. 167 

Corona info

Wij organiseren dit evenement volgens de coronamaatregelen die op dat moment zullen gelden. Gent Festival zal ook voor elk concert gebruik maken van het Covid Safe Ticket. Opgelet: als je dit Covid Safe Ticket niet kan voorleggen op je smartphone of via een officieel document zal je geen toegang krijgen tot de voorstelling. Meer informatie over het Covid Safe Ticket, waar je het moet gebruiken en hoe het werkt vind je terug op onze COVID-pagina.