HORIZON – Fleur Strijbos & Dishwasher_ ◉ Sound of Ghent
>

HORIZON – Fleur Strijbos & Dishwasher_ ◉ Sound of Ghent

Afgelopen
Streaming

De coronapandemie slaat jammer genoeg de dromen van vele jonge muzikanten aan diggelen. Ze missen de start van hun carrière en dat jonge talent glipt als het ware door onze vingers heen. Daar wilden we wat aan doen: maak kennis met ons nieuwe project HORIZON! Dankzij donaties van meer dan 600 gulle ticketkopers en in samenwerking met de verschillende Belgische conservatoria geven we acht net afgestudeerde talenten van eigen bodem een stevige duw in de rug.

We bieden hen een professionele springplank in de vorm van o.a. een online concert én een live concert tijdens het komende Festival op 8 en 9 september!

In afwachting kan je dit jong muzikaal geweld in mei alvast aan het werk zien op Sound of Ghent en Evil Penguin TV. We plannen 4 uitzendingen tjokvol muziek, leuke interviews en machtig mooie beelden van de nét gerestaureerde Gentse Boekentoren, waar de opnames plaatsvonden. Kortom, móet je dus gezien hebben!

Fleur Strijbos (sopraan - alumnus Koninklijk Conservatorium Antwerpen) heeft als pas afgestudeerde sopraan reeds diverse operarollen op haar conto staan, maar haar grootste passie blijft de liedkunst. Speciaal voor de opnames van Horizon keerde ze even terug uit Salzburg, waar ze momenteel een postgraduaat klassieke zang volgt. Je hoort haar hier samen met pianist Simon De Paepe.  

 Dishwasher_ (jazz – alumni KASK & Conservatorium Gent) – dit is zijn drummer Arno Grootaers, bassiste Louise van den Heuvel en saxofonist Werend Van Den Bossche – maakt jazz voor non-jazz believers. Met een grote liefde voor elektronica in combinatie met improvisatie creëren ze hun eigen unieke sound. Vanuit het belvedère van de Boekentoren geven ze het beste van zichzelf!

★ Met dank aan: Conservatoire royal de Liège, KASK & Conservatorium Gent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Koninklijk Conservatorium Brussel, Conservatoire royal de Bruxelles en LUCA School of Arts Campus Leuven/Lemmens.

★ Dit project is een samenwerking tussen Gent Festival van Vlaanderen, Evil Penguin TV en UGent.

═══════════════════════

PRAKTISCH :
HOE RAAK JE BINNEN OP HET SOUND OF GHENT STREAMIng KANAAL

  • Meteen na de aankoop van je ticket krijg je een e-mail van Tickets Gent met je online toegangsticket.
  • Klik op de avond van de uitzending in de e-mail op de groene link.
  • Maak eenmalig een account aan op basis van je e-mailadres
  • Je belandt op Sound of Ghent - druk op play en geniet!
  • De online uitzending blijft tot en met 8 mei beschikbaar

Problemen met inloggen? Gent Festival van Vlaanderen staat klaar om je te assisteren. Mail naar info@festival.be of spreek ons aan op Facebook Messenger.