HORIZON – Célestine Wacquez & Lennert Baerts ◉ Sound of Ghent
>

HORIZON – Célestine Wacquez & Lennert Baerts ◉ Sound of Ghent

Afgelopen
Streaming

De coronapandemie slaat jammer genoeg de dromen van vele jonge muzikanten aan diggelen. Ze missen de start van hun carrière en dat jonge talent glipt als het ware door onze vingers heen. Daar wilden we wat aan doen: maak kennis met ons nieuwe project HORIZON! Dankzij donaties van meer dan 600 gulle ticketkopers en in samenwerking met de verschillende Belgische conservatoria geven we acht net afgestudeerde talenten van eigen bodem een stevige duw in de rug.

We bieden hen een professionele springplank in de vorm van o.a. een online concert én een live concert tijdens het komende Festival op 8 en 9 september!

In afwachting kan je dit jong muzikaal geweld in mei alvast aan het werk zien op Sound of Ghent en Evil Penguin TV. We plannen 4 uitzendingen tjokvol muziek, leuke interviews en machtig mooie beelden van de nét gerestaureerde Gentse Boekentoren, waar de opnames plaatsvonden. Kortom, móet je dus gezien hebben!

In deze laatste uitzending van HORIZON maken we kennis met twee multitalenten. Fluitiste Célestine Wacquez (fluit – alumnus Conservatoire royal de Liège) speelde al in diverse orkesten, maar droomt er vooral van haar eigen kamermuziekprojecten verder uit te werken. Met Duo Naos, een duo dat ze vormt met pianist Hans Mathieu, laat ze alvast een boeiend visitekaartje achter!

Eind 2020 bracht Lennert Baerts (alumnus Koninklijk Conservatorium Antwerpen) niet een, maar twee albums uit op hetzelfde moment: eentje als componist en eentje als saxofonist met zijn akoestisch jazzkwartet Anti-Panopticon. Voor de opnames van HORIZON bracht Lennert zijn kwartet naar de Boekentoren.

★ Met dank aan: Conservatoire royal de Liège, KASK & Conservatorium Gent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Koninklijk Conservatorium Brussel, Conservatoire royal de Bruxelles en LUCA School of Arts Campus Leuven/Lemmens.

★ Dit project is een samenwerking tussen Gent Festival van Vlaanderen, Evil Penguin TV en UGent.

═══════════════════════

PRAKTISCH :
HOE RAAK JE BINNEN OP HET SOUND OF GHENT STREAMING KANAAL

  • Meteen na de aankoop van je ticket krijg je een e-mail van Tickets Gent met je toegangsticket.
  • Klik op de avond zelf in de e-mail op de groene link.
  • Maak eenmalig een account aan op basis van je e-mailadres.
  • Je belandt op Sound of Ghent - druk op play en geniet!
  • De online uitzending blijft tot en met 29 mei beschikbaar.

Problemen met inloggen? Gent Festival van Vlaanderen staat klaar om  je te assisteren. Mail naar info@festival.be of spreek ons aan op Facebook Messenger.