HORIZON  –  Arthur Daems & Koen Ubaghs ◉ Sound of Ghent
>

HORIZON – Arthur Daems & Koen Ubaghs ◉ Sound of Ghent

Afgelopen
Streaming

De coronapandemie slaat jammer genoeg de dromen van vele jonge muzikanten aan diggelen. Ze missen de start van hun carrière en dat jonge talent glipt als het ware door onze vingers heen. Daar wilden we wat aan doen: maak kennis met ons nieuwe project HORIZON! Dankzij donaties van meer dan 600 gulle ticketkopers en in samenwerking met de verschillende Belgische conservatoria geven we acht net afgestudeerde talenten van eigen bodem een stevige duw in de rug.

We bieden hen een professionele springplank in de vorm van o.a. een online concert én een live concert tijdens het komende Festival op 8 en 9 september!

In afwachting kan je dit jong muzikaal geweld in mei alvast aan het werk zien op Sound of Ghent en Evil Penguin TV. We plannen 4 uitzendingen tjokvol muziek, leuke interviews en machtig mooie beelden van de nét gerestaureerde Gentse Boekentoren, waar de opnames plaatsvonden. Kortom, móet je dus gezien hebben!

Arthur Daems (cello - alumnus Conservatoire royal de Bruxelles) was als jong talent al student aan het Conservatoire de Bruxelles voor hij toegelaten werd tot de klas van Marie Hallynck. Voor HORIZON  brengt hij enkele solowerken én speelt hij ook samen met zijn broer Emile. Die legt voor de gelegenheid zijn viool even opzij om de pianobegeleiding voor zijn rekening te nemen.  

Als klarinettist bij de Gidsen treedt Koen Ubaghs (klarinet – alumnus LUCA School of Arts Campus Leuven/Lemmens) in de voetsporen van zijn vader. Hij speelt niet alleen in diverse orkesten, maar dirigeert ook zijn eigen jeugdharmonie en heeft een mooi aantal prijzen op zijn palmares staan. Een naam om te onthouden!  

★ Met dank aan: Conservatoire royal de Liège, KASK & Conservatorium Gent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Koninklijk Conservatorium Brussel, Conservatoire royal de Bruxelles en LUCA School of Arts Campus Leuven/Lemmens.

★ Dit project is een samenwerking tussen Gent Festival van Vlaanderen, Evil Penguin TV en UGent.

═══════════════════════

PRAKTISCH :
HOE RAAK JE BINNEN OP HET SOUND OF GHENT STREAMING KANAAL

  • Meteen na de aankoop van je ticket krijg je een e-mail van Tickets Gent met je toegangsticket.
  • Klik op de avond zelf in de e-mail op de groene link.
  • Maak eenmalig een account aan op basis van je e-mailadres.
  • Je belandt op Sound of Ghent - druk op play en geniet!
  • De online uitzending blijft tot en met 22 mei beschikbaar.

Problemen met inloggen? Gent Festival van Vlaanderen staat klaar om je te assisteren. Mail naar info@festival.be of spreek ons aan op Facebook Messenger.