HORIZON – Alexander Declercq & Wim Matheeuwese ◉ Sound of Ghent
>

HORIZON – Alexander Declercq & Wim Matheeuwese ◉ Sound of Ghent

Afgelopen
Streaming

De coronapandemie slaat jammer genoeg de dromen van vele jonge muzikanten aan diggelen. Ze missen de start van hun carrière en dat jonge talent glipt als het ware door onze vingers heen. Daar wilden we wat aan doen: maak kennis met ons nieuwe project HORIZON! Dankzij donaties van meer dan 600 gulle ticketkopers en in samenwerking met de verschillende Belgische conservatoria geven we acht net afgestudeerde talenten van eigen bodem een stevige duw in de rug.

We bieden hen een professionele springplank in de vorm van o.a. een online concert én een live concert tijdens het komende Festival op 8 en 9 september!

In afwachting kan je dit jong muzikaal geweld in mei alvast aan het werk zien op Sound of Ghent en Evil Penguin TV. We plannen 4 uitzendingen tjokvol muziek, leuke interviews en machtig mooie beelden van de nét gerestaureerde Gentse Boekentoren, waar de opnames plaatsvonden. Kortom, móet je dus gezien hebben!

Maak kennis met de beloftevolle pianist Alexander Declercq (piano – alumnus Koninklijk Conservatorium Brussel). Deze muzikale duizendpoot studeerde piano bij Jan Michiels in Brussel en Sheila Arnolds in Keulen, maar behaalde ondertussen ook een bachelor klarinet. Alexander voelt zich thuis in ensembles en orkesten, maar spitst zich toch vooral toe op het rijke pianosolo repertoire. Hij brengt voor ons Bach en Brahms.  

Reeds tijdens zijn opleiding kreeg bastrombonist Wim Matheeuwese (trombone – alumnus Conservatoire royal de Liège) de kans om mee te spelen met de grootste orkesten van België. Hij is al enige tijd lid van Brassband Willebroek en is sinds 2019 ook vast lid van de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht. Voor Horizon stelde Wim een divers programma samen waar hij niet alleen solo, maar ook met contrabas en piano speelt. 

★ Met dank aan: Conservatoire royal de Liège, KASK & Conservatorium Gent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Koninklijk Conservatorium Brussel, Conservatoire royal de Bruxelles en LUCA School of Arts Campus Leuven/Lemmens.

★ Dit project is een samenwerking tussen Gent Festival van Vlaanderen, Evil Penguin TV en UGent.

═══════════════════════

PRAKTISCH :
HOE RAAK JE BINNEN OP HET SOUND OF GHENT STREAMING KANAAL

  • Meteen na de aankoop van je ticket krijg je een e-mail van Tickets Gent met je toegangsticket.
  • Klik op de avond zelf in de e-mail op de groene link.
  • Maak eenmalig een account aan op basis van je e-mailadres.
  • Je belandt op Sound of Ghent - druk op play en geniet!
  • De online uitzending blijft tot en met 15 mei beschikbaar.

Problemen met inloggen? Gent Festival van Vlaanderen staat klaar om je te assisteren. Mail naar info@festival.be of spreek ons aan op Facebook Messenger.