Schuberts Winterreise 

Schuberts Winterreise 

Afgelopen
Time 20.30u
Opera  Gent

De genereuze stem van Ian Bostridge

De Britse tenor Ian Bostridge kent Schuberts Winterreise als zijn broekzak. Hij schreef er zelfs een prachtig boek over: Schubert’s Winter journey, dat als ondertitel Anatomy of an obsession kreeg. Geen betere gids dan hij dus om ons mee te nemen op de barre en doelloze tocht van de verliefde jongeman die, nadat hij werd afgewezen door zijn geliefde, te voet door het kille en donkere winterlandschap trekt. Hij is onderhevig aan intense stemmingswisselingen: van euforie tot uiterste wanhoop.  

Schubert bespeelt het volledige register van de menselijke ziel. Hij schreef de bloedstollend mooie liedcyclus ongeveer een jaar voor zijn dood. Ook de eenzame wandelaar lijkt in het indringende laatste lied zijn ultieme bestemming in de dood gevonden te hebben.  

Bostridge legt de winterreis gelukkig niet alleen af. Hij brengt zijn ideale reisgenoot mee, de eminente Britse pianist Julius Drake.

 

Uitvoerders

Ian Bostridge, tenor
Julius Drake, piano

Programma

Winterreise op. 89, D911.
24 Liederen

Praktische info

----

Corona info

Wij organiseren dit evenement volgens de coronamaatregelen die op dat moment zullen gelden. Gent Festival zal ook voor elk concert gebruik maken van het Covid Safe Ticket. Opgelet: als je dit Covid Safe Ticket niet kan voorleggen op je smartphone of via een officieel document zal je geen toegang krijgen tot de voorstelling. Meer informatie over het Covid Safe Ticket, waar je het moet gebruiken en hoe het werkt vind je terug op onze COVID-pagina