KidsOdeGand | Ensemble Oxalys | Tijl Uilenspiegel

KidsOdeGand | Ensemble Oxalys | Tijl Uilenspiegel

Afgelopen
Bijlokesite, Concertzaal

Kunst op kindermaat

Ons jaarlijkse muzikale feest is er natuurlijk ook weer voor de allerkleinsten: kom samen met je baby, peuter, kleuter of kind genieten van heerlijke voorstellingen op maat. Zo maakt Klankennest een zachte muzikale kennismaking voor kleintjes vanaf amper 5 maanden oud. Theater De Spiegel brengt ImpulZ, een interactieve dansvoorstelling waarbij peuters zelf aan de knoppen mogen zitten om de ‘geluidsdokter’ te sturen. We laten hén gewoon bepalen wanneer de danser in actie komt!  

Kinderen vanaf vijf jaar kunnen naar Time Play van LAP: een voorstelling waarin twee dansers pingpongen met beweging en woorden. Na afloop mogen de kinderen zelf aan de slag, samen met hun ouders.Voor alle leeftijden is er ten slotte de Klankendoos van Musica, een statisch object dat tot leven komt wanneer je het aanraakt of dat, nog leuker, op de wand tekent! De voorstelling van Oxalys verhaalt de Tijl Uilenspiegel-legende. We kruipen in de huid van de ondeugende en grappende avonturier. Een voorstelling voor het hele gezin!

Coeur Catering zorgt die dag voor kindvriendelijke bites en drankjes. Je kan hiervoor terecht in het Bijloke café, doorlopend open van 12 uur tot 18 uur.

MEER LEZEN OVER KIDSODEGAND

Ensemble Oxalys brengt de legende van Tijl Uilenspiegel

Leeftijd: 5+
Locatie: Bijloke-site, Concertzaal

Hoewel de avonturen van Tijl Uilenspiegel zich vooral in Vlaanderen afspelen, was het in Elsene dat Charles De Coster leefde en de legende neerschreef. De voorstelling van Oxalys, geregisseerd door Luk De Bruyker, vertrekt muzikaal van de kamermuziekversie van het symfonisch gedicht van Richard Strauss. Acrobaat en circusartiest Joseph Aubert kruipt in de huid van de onverschrokken, ondeugende en grappende avonturier, en vertolkt zijn zoektocht naar vrijheid en onafhankelijkheid. Een voorstelling voor het hele gezin!

 

Uitvoerders

Ensemble Oxalys 

Corona info

Wij organiseren dit evenement volgens de coronamaatregelen die op dat moment zullen gelden. Gent Festival zal ook voor elk concert gebruik maken van het Covid Safe Ticket. Opgelet: als je dit Covid Safe Ticket niet kan voorleggen op je smartphone of via een officieel document zal je geen toegang krijgen tot de voorstelling. Meer informatie over het Covid Safe Ticket, waar je het moet gebruiken en hoe het werkt vind je terug op onze COVID-pagina