HORIZON live | Koen Ubaghs

HORIZON live | Koen Ubaghs

Afgelopen
Time 20.00u
Handelsbeurs Concertzaal

The Festival's Young Talent

De coronapandemie slaat jammer genoeg de dromen van vele jonge muzikanten aan diggelen. Ze missen de start van hun carrière en dat jonge talent glipt als het ware door onze vingers heen. Daar wilden we wat aan doen: maak kennis met ons nieuwe project HORIZON! Dankzij donaties van meer dan 600 gulle ticketkopers en in samenwerking met de verschillende Belgische conservatoria geven we acht net afgestudeerde talenten van eigen bodem een stevige duw in de rug.

We bieden hen een professionele springplank in de vorm van o.a. een online concert én een live concert tijdens Gent Festival 2021!

Als klarinettist bij de Gidsen treedt Koen Ubaghs in de voetsporen van zijn vader. Hij speelt niet alleen in verschillende orkesten, maar dirigeert ook zijn eigen jeugdharmonie én heeft een mooi aantal prijzen op zijn palmares. Koen speelt muziek van Brahms, Kovacs en Saint-Saëns en doet dit samen met zijn vaste begeleider, Peter Jeurissen.  

 

Uitvoerders

Koen Ubaghs: klarinet – alumnus LUCA School of Arts Campus Leuven/Lemmens
Peter Jeurissen, piano 

Programma

Johannes Brahms – Klarinetsonate nr. 1 in f mineur, op. 120: deel 1 en deel 4 
Jeanine Rueff – Concertino 
Bela Kovacs – Hommage à Manuel de Falla 
Camille Saint-Saëns – Introductie en Rondo Capriccioso, op. 28 

Corona info

Wij organiseren dit evenement volgens de coronamaatregelen die op dat moment zullen gelden. Gent Festival zal ook voor elk concert gebruik maken van het Covid Safe Ticket. Opgelet: als je dit Covid Safe Ticket niet kan voorleggen op je smartphone of via een officieel document zal je geen toegang krijgen tot de voorstelling. Meer informatie over het Covid Safe Ticket, waar je het moet gebruiken en hoe het werkt vind je terug op onze COVID-pagina.