Bach Cellosuites

Bach Cellosuites

Bruno Philippe speelt de integrale

Op een festival dat The Other Side als titel draagt, kan Johann Sebastian Bach niet ontbreken. Als er één componist is die een directe lijn met ‘het hogere’ lijkt te hebben, dan wel Bach. Zelfs de meest uitgesproken atheïsten ontsnappen niet aan zijn spirituele aantrekkingskracht. “Niet alle musici geloven in God, maar ze geloven allemaal in Bach”, zei Mauricio Kagel.

De jonge Franse cellist Bruno Philippe, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd 2017, beklimt de Mount Everest van de cellomuziek. Hij speelt alle zes cellosuites van Bach, in twee concerten op één dag. Deze integrale is het resultaat van een persoonlijke reis. Toen Philippe tijdens de pandemie nauwelijks concerten kon spelen, keerde hij dagelijks terug naar de suites, het alfa en omega van de celloliteratuur. Het resulteerde in een prachtige opname, die hij vorig jaar presenteerde en die veel lof oogstte in de internationale pers.

Het wordt een spirituele reis voor zowel de cellist als het publiek, waarbij het afleggen van de weg belangrijker is dan het halen van het einddoel. Beluister de suites in hun geheel, en het levert je een unieke en onuitwisbare ervaring op…

Het concert wordt opgedeeld in twee delen. Tussen beide delen is een pauze voorzien van ongeveer een uur. Wie wil, kan een picknick meenemen en die opeten in de Kloostertuin van de Karmelieten, waar extra picknickbanken staan. Bij regen kan er gepicknickt worden in de Prinsenzaal in het klooster. 

Programmaboekje

Uitvoerders

Bruno Philippe, cello

Programma

Johann Sebastian Bach
18:30: Cellosuites nrs. 1, 2 en 3
21:00: Cellosuites nrs. 4, 5 en 6

Locatie

Het concert gaat door in de Karmelietenkerk.
Adres: Burgstraat 46, 9000 Gent.

Een half uur voor de start van de voorstelling (deel 1 en deel 2) openen de deuren.

Startuur deel 1: 18:30
Verwacht einduur deel 1: 19:45

Tussen de twee concertdelen kan je in alle rust met eigen picknick terecht in de tuin van het Karmelietenklooster.

Startuur deel 2: 21:00
Verwacht einduur deel 2: 22:30

Het is mogelijk beide delen te beleven (combiticket), of te kiezen tussen één van de twee delen.