Cello Encounters

Cello Encounters

Afgelopen
Time 20.00u
De Pinte

Cello Encounters 
Winnaars van de Buchet International Cello Competition

Voor dit unieke concert worden de drie prijswinnaars van de prestigieuze BIC Competition 2020 vergezeld door cellist Han Bin Yoon, artistiek leider van de Belgium Cello Association, die deze wedstrijd organiseert. Samen brengt het viertal een concert met bijzondere arrangementen van oude en minder oude muziek. Op het programma staan onvervalste klassiekers, zoals de beroemde Air uit de Derde orkestsuite van Bach of de nobele Pavane pour une infante défunte van Maurice Ravel. Maar de cellisten trakteren ons ook op een aantal nieuwere evergreens, zoals de song Moon River van Henry Mancini.  

Organisatie: Cultuurraad De Pinte

Uitvoerders

Pierre Fontenelle (tweede prijs) is solo-cellist van de Opéra Royal de Wallonie (Luik). Na zijn studies aan het conservatorium van Luxemburg, verhuisde hij naar België, waar hij in Namen een master haalde. Hij studeert op dit moment bij Han Bin Yoon in Bergen (B). 

Krzysztof Michalski (derde prijs) studeerde in Krakau n Medellín (Colombia). Van 2019 tot 2021 studeerde hij aan de internationale Musica Mundi School in Waterloo. Op dit moment vervolgt hij zijn studies bij Jérôme Pernoo aan het Parijse Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse Paris. 

Pieter-Jan De Smet staat vooral met zijn prijswinnende ensembles Desguin Kwartet en Ryelandt Trio op het podium, maar ook als orkestmuzikant onder meer bij Le Concert Olympique. Hij studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen, aan de Ecole Normale de Musique de Paris Alfred Cortot en aan Guildhall School of Music & Drama in Londen.  

Uitvoerders
Pierre Fontenelle, Krzysztof Michalski, Pieter-Jan De Smet & Han Bin Yoon, cello 

Programma

Tomaso Albinoni – Adagio 
Johannes Brahms – Fragmenten uit symfonie nr. 3 
Antonín Dvořák – Humoresque 
Johann Sebastian Bach – Air  
Henry Mancini – Moon river  
Paul Ayres – Trio op Ich Steh’ en Hey Jude

Locatie

Ontmoetingscentrum Polderbos (OCP)
Polderbos 20
9840 De Pinte