A Night in Paris

A Night in Paris

Afgelopen
Time 20.00u
Eeklo

A Night in Paris 
Alexander Melnikov & B’Rock Orchestra

Voor dit concert begeeft het meest avontuurlijke barokorkest van ons land zich op een nieuw pad. De eminente blazers van het orkest spelen muziek die eind negentiende eeuw werd gespeeld door de Parijse Société de musique de chambre pour instruments à vent, het genootschap dat zich inzette voor de Franse blaascultuur. Op de lessenaars staan precies die werken die bij het allereerste concert van de société ook gespeeld werden: Beethovens Octet voor blazers, Bachs Sonate voor fluit in b mineur, de Aubade voor blaaskwintet van Adrien Barthe en het Kwintet voor piano en blazers van Anton Rubinstein. 

Alle werken worden gespeeld op historische instrumenten natuurlijk! De ongekende kleurenpracht van dit prachtige en in enkele gevallen zelden gespeelde repertoire uit de Belle époque zal in al zijn glorie te horen zijn. 

Organisatie: Festivalcomité Eeklo

Foto: © Davy De Pauw

Uitvoerders

B’Rock werd opgericht in Gent in 2005 en is een van de meest succesvolle en innovatieve historisch geïnformeerde ensembles van dit moment. Het ensemble combineert historische instrumenten met 21e eeuwse ideeën. B’Rock heeft een voorliefde voor oorspronkelijke, vaak theatrale producties en werkt samen met tal van internationaal befaamde dirigenten, solisten, regisseurs en choreografen. B’Rock laat van zich horen de wereld rond, maar komt echt thuis in Vlaanderen en heeft zijn thuisbasis in Gent. 

Programma

Ludwig van Beethoven – Octet voor blazers 
Johann Sebastian Bach – Sonate voor fluit in b mineur  
Adrien Barthe – Aubade voor blaaskwintet 
Anton Rubinstein – Pianokwintet 

Locatie

Kapel College Onze-Lieve-Vrouw ten Doorn
Zuidmoerstraat 125
9900 Eeklo