De viool van Mozart in Gent 

De viool van Mozart in Gent 

Afgelopen
Time 20.30u
Muziekcentrum De Bijloke

Once in a lifetime met Rolando Villazón & Hugues Borsarello

Het beroemde festival Mozartwoche uit Salzburg gaat on tour en bezoekt ons festival met twee concerten. De Mozartwoche brengt niet alleen hun festivaldirecteur en internationaal vermaarde tenor Rolando Villazón mee, maar ook Mozarts eigen viool! Het gaat om de zogenaamde ‘Costa-viool’, vernoemd naar de Noord-Italiaanse bouwer Pietro Antonio Dalla Costa.  

Het schitterende instrument uit 1764 is pas sinds 2013 in het bezit van het Mozarteum. De viool wordt in dit concert bespeeld door violist Hugues Borsarello, bijgestaan door Paul Montag op de piano. De twee musici spelen verschillende vioolsonates van Mozart en delen het podium met rasverteller Rolando Villazón. Laatstgenoemde geeft in dit programma blijk van zijn grote passie voor Mozart, als componist én als mens. Hij leest voor uit de uitvoerige correspondentie tussen Wolfgang Amadeus en zijn vrienden.

Mozarts viool in Gent horen klinken, dat moet je gezien én gehoord hebben!  

 

Uitvoerders

Hugues Borsarello, viool
Paul Montag, piano
Rolando Villazón, verteller

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart

Vioolsonates nr. 18 in G majeur, nr. 20 in C majeur, nr. 21 in e mineur en nr. 28 in Es majeur

Fragmenten uit Mozarts briefwisseling met zijn vader

Corona info

Wij organiseren dit evenement volgens de coronamaatregelen die op dat moment zullen gelden. Gent Festival zal ook voor elk concert gebruik maken van het Covid Safe Ticket. Opgelet: als je dit Covid Safe Ticket niet kan voorleggen op je smartphone of via een officieel document zal je geen toegang krijgen tot de voorstelling. Meer informatie over het Covid Safe Ticket, waar je het moet gebruiken en hoe het werkt vind je terug op onze COVID-pagina