Menu
Beethoven 9 'Ode an die Freude' met solisten van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

Oude Vismijn

Bekijk hier het programmaboekje

Met tachtig man sterk op een podium samen strijken en blazen zit er nog even niet in. Maar geen nood! We hebben alle grote orkesten van Belgische bodem uitgenodigd om tijdens het Festival hun kernrepertoire uit te voeren in aangepaste bezetting.

Niets minder dan alle negen symfonieën van de jarige Ludwig van Beethoven staan op het programma. Ook in zijn tijd was er een zeer levendige cultuur van kamermuziekbewerkingen van groot repertoire, waarmee de muziekliefhebber zelf aan de slag kon.

 

Met zijn negende symfonie slaagt de onvermoeibare Beethoven er, na alle vernieuwingen die hij al had ingevoerd, nogmaals in de muziekgeschiedenis een revolutionaire draai te geven. De dimensie van het werk, en met name het spectaculaire slotdeel met de beroemde Ode an die Freude op tekst van Schiller verzetten voorgoed de bakens van het genre.
De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen koos voor een partituur die hen op het lijf geschreven is: een bewerking voor uitgebreid blazersensemble van de Italiaan Alessandro Bombonati.

 

 

Programma

Ludwig van Beethoven - Symfonie nr. 9 in d mineur 'Ode an die Freude' in een bewerking  voor blazersensemble van Alessandro Bombonati

Uitvoerders

Wim Vandenbossche, fluit

Veerle Huskens, hobo

Dymphna Vandenabeele, hobo

Eva Salien, klarinet

Bart Watté, klarinet

Katrien Noel, bassethoorn

Johan Schols, bassethoorn

Marc Peremans, hoorn

Marc Weyers, hoorn

Thomas Gustin, hoorn

Peter Van Montfort, hoorn

Gerrit Peeten, hoorn

Bruno Ricci, fagot

Jean-François Carlier, fagot

Eva Bekaert, contrabas

Yves Segers, dirigent