Menu
Beethoven 1 met solisten van B'Rock Orchestra

Oude Vismijn

Bekijk hier het programmaboekje

Met tachtig man sterk op een podium samen strijken en blazen zit er nog even niet in. Maar geen nood! We hebben alle grote orkesten van Belgische bodem uitgenodigd om tijdens het Festival hun kernrepertoire uit te voeren in aangepaste bezetting.

Niets minder dan alle negen symfonieën van de jarige Ludwig van Beethoven staan op het programma. Ook in zijn tijd was er een zeer levendige cultuur van kamermuziekbewerkingen van groot repertoire, waarmee de muziekliefhebber zelf aan de slag kon.

 

De eerste symfonie van Beethoven staat met één been nog stevig in de retorische traditie van de achttiende eeuw. Een kolfje naar de hand dus van B’Rock Orchestra, dat al vijftien jaar lang schittert op de internationale podia met muziek van Monteverdi tot Haydn. Beethovens eerste symfonie is voor hen in muzikale zin een eindpunt. Ze spelen de bewerking van Beethovens leeftijdsgenoot Carl Friedrich Ebers. Die maakte er een nonet van, maar desgewenst kan de baspartij door cello én contrabas gespeeld worden, zodat er uiteindelijk tien musici op het podium staan.

 

Programma

Ludwig van Beethoven - Sextet in Es majeur 

Ludwig van Beethoven - Symfonie nr. 1 in C majeur in een bewerking voor nonet van Carl Friedrich Ebers, a 10
 

Uitvoerders

Jakob Lehmann, viool

Jivka Kaltcheva, viool

Raquel Massadas, altviool

Manuela Bucher, altviool

Benjamin Glorieux, cello

Tom Devaere, contrabas

Nicola Boud, klarinet

Geert Baeckelandt, klarinet

Jeroen Billiet, hoorn

Mark De Merlier, hoorn