Menu
Bachs Goldbergvariaties

15.00u
Opera Gent

vanaf €12,00

Tickets beschikbaar

Koop tickets

Matineeconcert met pianovirtuoos David Fray

Ondanks zijn jeugdige leeftijd kan de Franse pianist David Fray al een indrukwekkend palmares voorleggen. Nadat hij zowat elke prestigieuze prijs voor aanstormend talent op zijn naam mocht schrijven, volgden enkele veelbesproken cd-opnames met prominente orkesten.

Niet in het minst wordt Fray geprezen om zijn speelse en eigenzinnige karakter, wat hem bovendien een vergelijking opleverde met Glenn Gould, de iconische vertolker van Bachs Goldbergvariaties. Niet toevallig beschouwt ook Fray dit merkwaardige werk van Bach als een van zijn lijfstukken. In een verzameling variaties op een schijnbaar onschuldig thema, presenteert Bach met zijn Goldbergvariaties dertig miniatuurtjes met de meest uiteenlopende muzikale karakters. Schipperend tussen lyriek en onstuimigheid gaat Bach op een haast systematische manier de spankracht na van het oorspronkelijke thema.

Dit onbetwiste culminatiepunt van de barokperiode vraagt van de uitvoerder een virtuositeit die Fray duidelijk in de vingers heeft, maar ook een muzikale persoonlijkheid die hij maar al te graag vertaalt naar het vocabulaire van de piano. Tijdens ons ‘Matineeconcert’ haalt Fray het beste uit Bachs geniale meesterwerk naar boven!

Programma

Johann Sebastian Bach, Goldbergvariaties BWV 988

Uitvoerders

David Fray, piano