Après le bal

Après le bal

Afgelopen
Time 18.30u
Capitole

OPGEPAST! De locatie voor dit evenement is last minute gewijzigd! Wij verwelkomen je graag in het Capitole Gent in plaats van in het Kunstencentrum de Vooruit.

Gabor Kapin choreografeert walsen van Chopin, Strauss en Saint-Saëns

Na de ronduit sublieme dansvoorstelling Spiro, waarmee Gabor Kapin tijdens Gent Festival 2020 debuteerde, creëert deze gerenommeerde balletmeester van Opera Ballet Vlaanderen ook dit jaar een nieuwe voorstelling voor het Festival. Opnieuw verbindt hij het idioom van het klassieke ballet met een zeer hedendaagse zeggingskracht.   

In Après le bal exploreert hij met zes dansers de meer gevaarlijke kant van de wals, een dans die in de 19de eeuw ook als onfatsoenlijk en zelfs losbandig werd beschouwd. Menige tijdgenoot waarschuwde ouders voor de gevaren waaraan ze hun dochters blootstelden wanneer ze hen in de armen van een jongeman over de dansvloer lieten zwieren.   

In Après le bal ondervindt een meisje tijdens haar debutantenbal de risico’s van de wals aan den lijve. Niet voor niets mondt de voorstelling uit in de machtige Danse macabre van Camille Saint-Saëns. Hier is ook een glansrol weggelegd voor de Gentse ballerina Nina Tonoli. Nina was al soliste bij het Wiener Staatsballett en danst sinds 2019 bij Het Nationale Ballet in Amsterdam.

 

Uitvoerders

Claudia Gil Cabus, dans
Karlijn Dedroog, dans
Anaïs De Caster, dans
Giovanni D'Agati, dans
Dominic Harrison, dans

Nina Tonoli, dans 

Maximilian Lohse, viool
Alexander Declercq, piano

Gabor Kapin, choreografie

Programma

Fritz Kreisler - Liebesfreud
Eugène Ysaÿe - Poème élégiaque, op. 12 
Pjotr Iljits Tsjaikovski - Uit Souvenir d’un lieu cher, op. 42, deel 1 : Mélodie
Frédéric Chopin - Grande valse brillante in F majeur, op. 34 nr. 3
Frédéric Chopin - Mazurka nr. 25 in B mineur op 33 nr. 4                             
Johann Strauss - Schatz-Waltzer uit Der Zigeunerbaron
Fritz Kreisler - Liebesleid
Pjotr Iljits Tsjaikovski - Valse-Scherzo in C majeur, op. 34
Camille Saint-Saëns - Danse macabre, op. 40

Corona info

Wij organiseren dit evenement volgens de coronamaatregelen die op dat moment zullen gelden. Gent Festival zal ook voor elk concert gebruik maken van het Covid Safe Ticket. Opgelet: als je dit Covid Safe Ticket niet kan voorleggen op je smartphone of via een officieel document zal je geen toegang krijgen tot de voorstelling. Meer informatie over het Covid Safe Ticket, waar je het moet gebruiken en hoe het werkt vind je terug op onze COVID-pagina