Après le bal

Après le bal

Koop tickets€ 34,00
Time 18.30u
Theaterzaal Kunstencentrum Vooruit

Gabor Kapin choreografeert walsen van Chopin, Strauss en Saint-Saëns

Na de ronduit sublieme dansvoorstelling Spiro, waarmee Gabor Kapin tijdens Gent Festival 2020 debuteerde, creëert deze gerenommeerde balletmeester van Opera Ballet Vlaanderen ook dit jaar een nieuwe voorstelling voor het Festival. Opnieuw verbindt hij het idioom van het klassieke ballet met een zeer hedendaagse zeggingskracht.   

In Après le bal exploreert hij met vijf dansers de meer gevaarlijke kant van de wals, een dans die in de 19de eeuw ook als onfatsoenlijk en zelfs losbandig werd beschouwd. Menige tijdgenoot waarschuwde ouders voor de gevaren waaraan ze hun dochters blootstelden wanneer ze hen in de armen van een jongeman over de dansvloer lieten zwieren.   

In Après le bal ondervindt een meisje tijdens haar debutantenbal de risico’s van de wals aan den lijve. Niet voor niets mondt de voorstelling uit in de machtige Danse macabre van Camille Saint-Saëns. Hier is ook een glansrol weggelegd voor de Gentse ballerina Nina Tonoli. Nina was al soliste bij het Wiener Staatsballett en danst sinds 2019 bij Het Nationale Ballet in Amsterdam.

Uitvoerders

Claudia Gil Cabus, dans
Karlijn Dedroog, dans
Anaïs De Caster, dans
Giovanni D'Agati, dans
Dominic Harrison, dans

Nina Tonoli, dans 

 

Maximilian Lohse, viool
Alexander Declercq, piano

Gabor Kapin, choreografie
 

Corona info

Wij organiseren dit evenement volgens de coronamaatregelen die op dat moment zullen gelden.