Menu
Amor

20.30u
Opera Gent

vanaf €14,00

Tickets beschikbaar

Koop tickets

Visionaire ervaring tussen leven en dood met Michèle Anne De Mey & Jaco Van Dormael

Na het overdonderd succes van een digitale ‘nanodans’ in Kiss & Cry en Cold Blood gaat het koppel Jaco Van Dormael en Michèle Anne De Mey voort op zijn elan door te experimenteren met een nieuwe toneeltaal in Amor.

Amor is een dans in het schimmenrijk tussen leven en dood. Insteek van deze spraakmakende voorstelling is een bijna-doodervaring van choreografe en danseres Michèle Anne De Mey, na een thermo-shock in Canada. In een poging die ingrijpende gebeurtenis opnieuw op te roepen, verdwaalt De Mey haast in een comateus visioen waarin ze de liefde aantreft als het ultieme tegengif voor de dood.

In haar psychologische odyssee krijgt ze hulp van cineast Jaco Van Dormael , die de toeschouwers in het gebeuren betrekt door visuele associaties op hen af te vuren. Ook de muziek vervult die vervoerende rol: normaal wordt de muziek bij Amor afgespeeld van een bandopname. Tijdens Gent Festival brengt het barokensemble BachPlus een aantal werken van onder meer Purcell, Vivaldi en Biber live en flirt daarbij vervaarlijk met de dunne grens tussen rede en emotie. Zo wordt de scene van Opera Gent het symbolische strijdtoneel van wetenschap en mystiek, van dans en muziek, van leven en dood.

Voorstelling van Stad Gent

Met de gewaardeerde steun van Belfius

Programma

Werk van o.m. Alessandro Scarlatti, Henry Purcell, Olivier Messiaen en Prince

Uitvoerders

Michèle Anne De Mey, dans

Jaco Van Dormael, regie

BachPlus o.l.v. Bart Naessens