Eat & drink

Eat & drink

Gent Festival tipt: de lekkerste adresjes in Gent!

Maak jouw concertbeleving compleet en ga voorafgaand aan het concert gezellig tafelen bij één van onze Festivalrestaurants. 
Klink alvast op een onvergetelijke avond met een verfrissend aperitief! 

Op vertoon van je concertticket geniet je van een gratis aperitief! Actie is geldig bij lunch of diner tijdens de Festivalperiode (niet geldig tijdens OdeGand).  

Brasserie Pakhuis

Brasserie Pakhuis is een uniek restaurant in een prachtig gerestaureerde opslagplaats in de historische binnenstad. Het imposante interieur, in combinatie met de kraakverse brasseriekeuken met hedendaagse accenten en traditionele toppers staan garant voor een geslaagde lunch of diner.  

Ontdek het dagverse aanbod van oesters en zeevruchten of proef van de uitstekende producten van eigen kweek, zoals de Bressekip AOP. Deze komt zoals zovele topingrediënten rechtstreeks van onze boerderij in Frankrijk op je bord.  

Tijdens het Festival kan je reeds reserveren vanaf 18:00 voor het Festivalmenu. 

Schuurkenstraat 4, 9000 Gent
info@pakhuis.be
+32 223 55 55
www.pakhuis.be

Korenlei Twee

'Korenlei Twee' is zo gelegen dat je een prachtig zicht hebt op de Korenlei, de Graslei en de Sint-Michielsbrug. Op het achterterras, aan de samenloop van de Leie en de Lieve, krijg je een ongezien beeld op de Vismijn en het Vleeshuis. Dit historische huis met haar onvergelijkbare ligging is uniek in Gent. In deze authentieke omgeving kan je in het restaurant genieten van een sfeervol etentje of gezellig relaxen in het ‘lounge kaffee’.

Korenlei 2, 9000 Gent
info@korenleitwee.be
+32 9 224 00 73
www.korenleitwee.be & www.korenleieen.be

Lys d'Or

Lys d'Or_Eat_Drink

Restaurant Lys d’Or brengt een Belgisch-Franse productkeuken in een verrassend, kunstzinnig kader. Het restaurant bevindt zich in het kunstkwartier van Gent, gelegen aan de flank van het Citadelpark, op wandelafstand van het Museum voor Schone Kunsten en het SMAK. Chef Ignace Wattenberge, winnaar van de gerenommeerde wedstrijd ‘Eerste kok van België 2018’ serveert zijn heerlijke creaties in een prachtig gerenoveerd herenhuis. De chef en zijn team laten je genieten van een totaalbeleving waarbij het product centraal staat.

Charles de Kerchovelaan 81, 9000 Gent
info@lysdor.be

+32 9 430 11 30
lysdor.be

Olivier Le Petit Bistro

Bij Olivier Le Petit Bistro brengen we een eerbetoon aan dichter en baron Olivier de Reylof. Gevestigd in zijn voormalige 17de eeuws herenhuis, Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, een easy-going en elegante plek die het hele jaar door aanvoelt als lente. Geniet van een eenvoudige maar smaakvolle keuken, met respect voor de seizoensgebondenheid van de producten. Een menu dicht bij de Franse keuken, met ook enkele heerlijke internationale klassiekers. Onze rustige binnentuin is het best bewaarde geheim van Gent. Geniet van zonnige dagen op ons heerlijke terras met heerlijke cocktails, mooie wijnen en passende bites.

Hoogstraat 36, 9000 Ghent
info@olivierlepetitbistro.com

+32 9 235 40 70    

https://www.olivierlepetitbistro.com/

Midtown Grill 

Verwijzend naar de beroemde Midtown wijk in New York, straalt het restaurant Midtown Grill de typische sfeer van levendigheid en no nonsense uit. De gepassioneerde chef gebruikt bewust kwalitatieve, verse en pure ingrediënten met een lokale touch. Midtown Grill bevindt zich op de befaamde Korenlei in Gent, waar je uitkijkt op de prachtige oude gevels van de stad en de drie authentieke torens. Daarnaast bevindt ons hotel zich aan de Korenlei, waar het fantastische slotspektakel van OdeGand plaats zal vinden. Er is geen betere locatie voor een diner in Gent tijdens Gent Festival van Vlaanderen.

Korenlei 10, 9000 Gent 

reservations@midtowngrill.be
+ 32 9 269 77 44

https://nl.midtowngrillgent.com