Eat & drink

Eat & drink

Gent Festival tipt: de lekkerste adresjes in Gent!

Maak jouw concertbeleving compleet en ga voorafgaand aan het concert gezellig tafelen bij één van onze Festivalrestaurants. 
Klink alvast op een onvergetelijke avond met een verfrissend aperitief! 

Op vertoon van je concertticket geniet je van een gratis aperitief! Actie is geldig bij lunch of diner tijdens de Festivalperiode (niet geldig tijdens OdeGand).  

Cafe Theatre

In Cafe Theatre kom je de hele dag door aan je culinaire trekken.  Al meer dan 20 jaar is het restaurant een vaste waarde in het Gentse, gevestigd in het gebouw van de Koninklijke Opera. Overdag kan je er ook terecht voor iets hemels zoet of hartig van Bakkerij Bloch. 

 ‘s Avonds proef je er de meest verrassende cocktails. Je geniet er van een knap staaltje mixology dat internationaal bekroond werd. 

Schouwburgstraat 7, 9000 Gent
info@cafetheatre.be
+32 9 265 05 50
www.cafetheatre.be

Brasserie Pakhuis

Brasserie Pakhuis is een uniek restaurant in een prachtig gerestaureerde opslagplaats in de historische binnenstad. Het imposante interieur, in combinatie met de kraakverse brasseriekeuken met hedendaagse accenten en traditionele toppers staan garant voor een geslaagde lunch of diner.  

Ontdek het dagverse aanbod van oesters en zeevruchten of proef van de uitstekende producten van eigen kweek, zoals de Bressekip AOP. Deze komt zoals zovele topingrediënten rechtstreeks van onze boerderij in Frankrijk op je bord.  

Tijdens het Festival kan je reeds reserveren vanaf 18:00 voor het Festivalmenu. 

Schuurkenstraat 4, 9000 Gent
info@pakhuis.be
+32 223 55 55
www.pakhuis.be

Korenlei Twee

'Korenlei Twee' is zo gelegen dat je een prachtig zicht hebt op de Korenlei, de Graslei en de Sint-Michielsbrug. Op het achterterras, aan de samenloop van de Leie en de Lieve, krijg je een ongezien beeld op de Vismijn en het Vleeshuis. Dit historische huis met haar onvergelijkbare ligging is uniek in Gent. In deze authentieke omgeving kan je in het restaurant genieten van een sfeervol etentje of gezellig relaxen in het ‘lounge kaffee’.

Korenlei 2, 9000 Gent
info@korenleitwee.be
+32 9 224 00 73
www.korenleitwee.be & www.korenleieen.be

Nenuphar

Restaurant Nenuphar is een vaste waarde in de Gentse gastronomie, gelegen aan de oevers van de Leie in het idyllische dorpje Afsnee, op tien minuten rijden van Gent centrum. Er is een aanlegsteiger aanwezig zodat dit restaurant gecombineerd kan worden met een boottocht vanuit Gent, Sint-Martens-Latem of Deurle.  

De inrichting is strak en warm met respect voor authentieke elementen, getuige hiervan zijn de schilderijen van Gustave De Smet. Het riante terras en de aparte zaal (Boothuis) met prachtig zicht op de Leie kenmerken dit restaurant. De menukaart biedt een ruime keuze uit klassieke en trendy gerechten. 

Afsneedorp 28, 9051 Afsnee
info@restaurant-nenuphar.be
+32 9 221 22 32
www.restaurant-nenuphar.be

Patyntje

Brasserie Patyntje is een begrip in Gent. De zaak ging open eind de jaren twintig. Het restaurant is gelegen in een gezellige villa in koloniale stijl waar het terras — aan de Leie — een absolute aanrader is. Er zijn drie aparte ruimtes met zicht op de Leie. De signature gerechten zijn vol-au-vent, Vlaamse stoverij en zeetong. Kortom: de Vlaamse keuken, zoals het hoort.  

Gratis ruime parking met laadpaal voor elektrische wagens en aanlegsteiger voor boten zijn aanwezig. 

Gordunakaai 91, 9000 Gent
info@patyntje.be
+32 9 222 32 73
www.patyntje.be

Lys d'Or

Lys d'Or_Eat_Drink

Restaurant Lys d’Or brengt een Belgisch-Franse productkeuken in een verrassend, kunstzinnig kader. Het restaurant bevindt zich in het kunstkwartier van Gent, gelegen aan de flank van het Citadelpark, op wandelafstand van het Museum voor Schone Kunsten en het SMAK. Chef Ignace Wattenberge, winnaar van de gerenommeerde wedstrijd ‘Eerste kok van België 2018’ serveert zijn heerlijke creaties in een prachtig gerenoveerd herenhuis. De chef en zijn team laten je genieten van een totaalbeleving waarbij het product centraal staat.

Charles de Kerchovelaan 81, 9000 Gent
info@lysdor.be

+32 9 430 11 30
lysdor.be

LOF

LOF_Eat_Drink

Ontdek LOF Restaurant, de culinaire hotspot in het kloppende centrum van Gent. In het sfeervolle restaurant met binnentuin en terras stellen Chef Hannes Vandebotermet en zijn team je voor aan lokale specialiteiten en ingrediënten die een unieke, moderne twist hebben gekregen. De zorgvuldig samengestelde wijnkaart bevat een breed scala aan veelgeprezen wijnlabels.

Hoogstraat 36, 9000 Gent
info@lofrestaurant.com

+32 9 235 40 70
www.lofrestaurant.com