Concertlocaties

Sint-Baafskathedraal

Sinds de 16e eeuw had de Sint-Janskerk, de huidige Sint-Baafskathedraal, uiterlijk de vorm die het nu nog heeft. Na de Gentse opstand van 1539 werd de eeuwenoude Sint-Baafsabdij opgeheven. Hun kapittel ging over naar de Sint-Janskerk, die Sint-Bavo als nieuwe patroonheilige kreeg. Twintig jaar later werd het bisdom Gent opgericht en werd de kerk een kathedraal. Het rijke, barokke interieur van de kathedraal zoals we die nu nog zien draagt zijn krachtige stempel. Klassieke muziek in haar puurste vorm komt het best tot haar recht in deze statige Sint-Baafskathedraal.

Sint-Baafsplein, 9000 Gent

MIRY concertzaal

De MIRY Concertzaal is letterlijk en figuurlijk omarmd door het Gentse Conservatorium en is een vaste stek voor cultuur- en muziekminnend Gent. MIRY Concertzaal zet in op een brede waaier van klassieke genres. Ze gieten hun concerten in vier reeksen om het overzicht te helpen bewaren. Zo zijn er de MIRY Meesters, MIRY Zondagen, MIRY Vocaal en MIRY Hedendaags. Met deze verschillende reeksen streven ze naar een samenleving met meer schoonheid, nuance en verdraagzaamheid.

Biezekapelstraat 9, 9000 Gent

https://www.miryconcertzaal.be/

Minardschouwburg

De Minardschouwburg, genoemd naar de oorspronkelijke architect Louis Minard, is een verborgen historische parel midden in de bruisende stadsdrukte. De Italiaanse renaissancegevel en de klassieke details die verwijzen naar de 19e eeuw voel je nog steeds. Heel wat architecten drukten hun stempel op de schouwburg maar telkens met respect voor de historische geest van het gebouw. Van Gents volkstheater bij uitstek evolueerde de Minardschouwburg tot een speelruimte voor hedendaags en vernieuwend theater. 

Romain Deconinckplein 2
http://minard.be/

Opera Gent

Rijke Gentse industriëlen gaven in de eerste helft van de 19e eeuw de aanzet tot het bouwen van een nieuwe, luxueuze opera. Het moest het uithangbord worden voor hun net verworven rijkdom en dus werd niet op een krulletje meer of minder gekeken. In de prachtige, hoefijzervormige spektakelzaal was zien net zo belangrijk als gezien worden. De indrukwekkende kroonluchter is een attractie op zich, net als de drie salons, samen 90 meter lang. 

Schouwburgstraat 3, 9000 Gent

https://www.operaballet.be/

De Oude Vismijn

De Oude vismijn is een van de oudste markten van de Belgische stad Gent. Oorspronkelijk bevond deze markt zich op de huidige Groentenmarkt. In 1689 kreeg ze haar huidige locatie op het Sint-Veerleplein met haar kenmerkend poortgebouw en vaste stallen in open lucht. Ten westen van de Oude Vismijn loopt de Lieve en ten zuiden de Leie. Ten noorden ligt de wijk Patershol. Het gebouw werd voorzien van neogotische gevels, in het vooruitzicht van de Wereldtentoonstelling van 1913. In de 20e eeuw kende het gebouw een aantal functiewijzigingen (bandencentrale, bowlingzaal...). Nu heeft het pand een nieuwe bestemming gekregen als toplocatie voor events. Zo palmen we de markthal in tijdens Méditerra-Nuit!

Rekelingestraat 5, 9000 Gent

Parkbos Gent

Midden in de jaren negentig was er veel nood aan groen voor de inwoners van de verstedelijkte rand in Gent en de omliggende gemeenten. Er moest toegankelijk groen komen voor deze inwoners. Door een lokalisatiestudie (1996 – 1998) werd gekozen voor de kastelensite bij Zwijnaarde, die nu omgetoverd is tot het Parkbos. Nog steeds werkt men aan het Parkbosproject met als doel een multifunctionele groenpool te creëren. Het Parkbos van maar liefst 1200 ha groot ligt zowel op het grondgebied van Gent, De Pinte als Sint-Martens-Latem. Een groene oase van rust als je hier binnenwandelt! Parkbos is de vast stek voor onze muzikale Indian Summer tijdens Parklife, een gratis open air muziekfestival voor genieters groot & klein. 

http://www.parkbos.be/Situering-en-site