Concertlocaties

Concertlocaties

Sint-Baafskathedraal

Sinds de 16e eeuw had de Sint-Janskerk, de huidige Sint-Baafskathedraal, uiterlijk de vorm die het nu nog heeft. Na de Gentse opstand van 1539 werd de eeuwenoude Sint-Baafsabdij opgeheven. Hun kapittel ging over naar de Sint-Janskerk, die Sint-Bavo als nieuwe patroonheilige kreeg. Twintig jaar later werd het bisdom Gent opgericht en werd de kerk een kathedraal. Het rijke, barokke interieur van de kathedraal zoals we die nu nog zien draagt zijn krachtige stempel. Klassieke muziek in haar puurste vorm komt het best tot haar recht in deze statige Sint-Baafskathedraal.

Sint-Baafsplein, 9000 Gent

MIRY Concertzaal

De MIRY Concertzaal is letterlijk en figuurlijk omarmd door het Gentse Conservatorium en is een vaste stek voor cultuur- en muziekminnend Gent. MIRY Concertzaal zet in op een brede waaier van klassieke genres. Ze gieten hun concerten in vier reeksen om het overzicht te helpen bewaren. Zo zijn er de MIRY Meesters, MIRY Zondagen, MIRY Vocaal en MIRY Hedendaags. Met deze verschillende reeksen streven ze naar een samenleving met meer schoonheid, nuance en verdraagzaamheid.

Biezekapelstraat 9, 9000 Gent

https://www.miryconcertzaal.be

Opera Gent

Rijke Gentse industriëlen gaven in de eerste helft van de 19e eeuw de aanzet tot het bouwen van een nieuwe, luxueuze opera. Het moest het uithangbord worden voor hun net verworven rijkdom en dus werd niet op een krulletje meer of minder gekeken. In de prachtige, hoefijzervormige spektakelzaal was zien net zo belangrijk als gezien worden. De indrukwekkende kroonluchter is een attractie op zich, net als de drie salons, samen 90 meter lang. 

Schouwburgstraat 3, 9000 Gent

https://www.operaballet.be

Handelsbeurs Concertzaal

De Handelsbeurs is een Gentse concertzaal gevestigd in het monumentale Handelsbeursgebouw op de Kouter. Het is een creatief muziekhuis, gevestigd in een prachtig monument, dat een verscheiden waaier aan muziekuitingen presenteert en (co)produceert. Pop, rock, klassiek, jazz en wereldmuziek vinden hier de perfecte omstandigheden voor een staand of zittend concert. 

Kouter 29, 9000 Gent

https://www.handelsbeurs.be

Capitole

Deze voormalige bioscoop is de voorbije jaren omgetoverd tot het mekka voor de musicalliefhebber. Het is een historische cultuurtempel die met zijn hemelsbrede programmering elke cultuurliefhebber fijne momenten laat beleven! De zaal biedt plaats aan 1500 mensen en programmeert onder andere ook cabaret, ballet en stand-up comedy.

Graaf van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent

http://www.capitole-gent.be


Muziekcentrum De Bijloke

De Bijloke Gent is niet alleen een concertzaal maar ook een inspirerend centrum voor iedereen die van muziek houdt. Klassiek, oud of hedendaags, jazz, niet-Westers, voor kinderen of jongeren.

Bijlokekaai 7, 9000 Gent
https://www.bijloke.be

................................................................................................................

⚠ Met de auto naar Gent Festival? 
➜ Check hier of je wagen binnen mag in de lage-emissiezone van Gent.

Niet toegelaten?
➜ Beantwoord dan de vragen en regel meteen de geschikte toegang voor je voertuig of bekijk alternatieve manieren om de Gentse binnenstad te bereiken.