Zeg het met klassiek

Zeg het met klassiek

In maart lanceerde Gent Festival van Vlaanderen een oproep om je verhaal te delen met ons. We vroegen wie je muzikaal in de bloemetjes wou zetten of bedanken! Onze mailbox vulde zich met originele en vooral immer ontroerende inzendingen. Hieruit selecteerden we enkele prachtige verhalen die we met iedereen willen delen! Met een cameraploeg in ons kielzog en de bruisende blazers van O'Brass trokken we door Vlaanderen om Dirk, Gertjan, Daisy en Igor de muzikale verrassing van hun leven te geven... want muziek zegt meer dan 1.000 woorden!

Kristien zegt het met klassiek...

Het verhaal van Kristien en Igor begon 20 jaar geleden toen ze besloten musicologie te studeren. Sindsdien delen ze heel wat lief en leed. Samen met het aanstekelijke O'Brass verrast Kristien haar boezemmaatje Igor voor hun fantastische vriendschap. En daarvoor heeft ze verschillende redenen:

"Igor is die vriend die je dag en nacht mag bellen. 
Hij is degene die heel zijn agenda omgooit om er te kunnen zijn.
Hij is de vriend die zomaar eens belt om te kijken hoe het gaat.
Maar hij is ook die vriend waarmee ik regelmatig (en met veel bubbels) toast op het leven, de liefde en de vriendschap.
Hij is mijn trouwe metgezel tijdens onze regelmatige Mahler-concertbezoeken (Brussel, Antwerpen, Rotterdam).
Hij is degene die me heel subtiel concerttips doormailt.
Hij is de vriend die zonder aarzelen 100 km rijdt om nog eens te kunnen bijpraten.
Eind april vieren we ons vriendschapsjubileum tijdens een weekend Amsterdam, met als kers op de taart: Das Lied von der Erde in het Concertgebouw.
En onze partners? Die vieren mee met ons!"

 

Hilde & Ward zeggen het met klassiek...

Hilde en haar zoon Ward zetten Dirk in de muzikale bloemetjes omdat hij een man én papa uit de 1.000 is. Dirk houdt heel erg van klassieke muziek en komt dan helemaal tot rust. Als trouwe Festivalganger en Klarafan is dit dus dé ultieme verrassing voor hem!

Dirk en Hilde runnen een huishouden met vijf kinderen waarvan eentje met het syndroom van Down. Ze doen er alles aan om Ward de optimale groeikansen te geven die hij verdient, maar dat vergt behoorlijk wat energie en gaat met vallen en opstaan. Naast een drukke agenda op het werk staat Dirk dag en nacht klaar voor de zorg van zijn gezin en in het bijzonder van Ward. Even was het allemaal te veel voor Dirk en moest hij op pauze duwen in zijn hoofd. Met de steun en liefde van zijn gezin overwon hij zijn burn-out.

Om Dirk te bedanken voor zijn moed en onvoorwaardelijke liefde voor zijn gezin, schakelt Hilde onze muzikale hulp in. 

 

Hilde & Betina zeggen het met klassiek...

Hilde en Betina zingen zich wekelijks schor bij het koor Cantate Domino te Deinze. De man die daar reeds tien jaar de juiste toon zet, is dirigent Gertjan. Om zijn tinnen jubileum extra te vieren, kloppen ze bij ons aan... 

 

Gent Festival zegt het met klassiek... 

Ontdek hier de compilatie van alle blije gezichten en reacties!