Twintigste editie van OdeGand verhuist door weersomstandigheden naar ’t Kuipke in Gent

Twintigste editie van OdeGand verhuist door weersomstandigheden naar ’t Kuipke in Gent

Zelfde concept, andere locatie, evenveel spektakel

Na een zonovergoten editie van Whispering Leaves in de Gentse stadstuinen afgelopen zondag, lijken de weergoden OdeGand niet gunstig gezind te zijn. We zien ons daarom genoodzaakt het evenement te verplaatsen naar ’t Kuipke aan het Citadelpark. Geen muzikaal spektakel op het water dit jaar, maar twee overdekte avonden vol zinderende muziek, betoverende performances én muzikaal vuurwerk. 

Talloze muzikale ontmoetingen onder één dak 

’t Kuipke zal het decor vormen van een reeks gratis concerten ter gelegenheid van de culturele mijlpaal OdeGand. Een XL-editie, want dit jaar zijn er niet één, maar twee avonden gepland om de twintigste verjaardag van het muzikale feest te vieren. Door de slechte weersvoorspellingen zal OdeGand 20! dit jaar uitzonderlijk indoor plaatsvinden, zonder afbreuk te doen aan de betovering en de unieke beleving. Op vrijdag 16 september brengt het Armeense The Naghash Ensemble de mystiek van volksmuziek met de energie van rock en jazz. Samen met componist John Hodian en Symfonieorkest Vlaanderen zorgen ze voor een begeesterende mix van filmmuziek, klassiek, jazz en hun traditionele klanken

Op het Slotspektakel mogen we een uniek project van Frederik Sioen en Osama Abdulrasol verwachten: zaterdagavond 17 september presenteren ze met het 9000 Youth Collective een selectie Gents jong en veelbelovend talent, in een blend van klassiek, rap, Arabische gezangen en stevige basedum. De bezielde flamencogroep van Irene Àlvarez en de Gentse topballerina Nina Tonoli voegen nog extra vuur en passie toe aan de avond, die ook dit jaar zal eindigen met muzikaal vuurwerk. Beide avonden starten om 20:30. 

OdeGand En Route! blijft ongewijzigd 

Op zaterdagnamiddag vinden verschillende muzikale routes plaats in de Gentse binnenstad. Voor wie al tickets heeft gekocht of nog wil kopen OdeGand En Route! verandert er niets. Aangezien de meeste concertlocaties allemaal binnen plaatsvinden, gaan deze gewoon. De drie routes met een boottocht gaan ook door, al raden we aan om voldoende bescherming tegen regen mee te brengen. Ook de activiteiten van OdeGand Village op het Sint-Baafsplein gaan door zoals initieel gepland. Tussen de concerten van het En Route!-programma kunnen bezoekers er terecht voor een extra portie muziek of een bezoek aan het Festivalpunt, een tiny house recht tegenover de Sint-Baafskathedraal. 

Veerle Simoens, directeur Gent Festival van Vlaanderen: “We hebben snel maar weloverwogen de knoop doorgehakt om dit jaar te kiezen voor een indoor scenario. Het risico om met een compleet uitgeregende, koude editie te worden geconfronteerd, willen we niet lopen. Organisatorisch hebben we gelukkig de ervaring in huis om alles in goede banen te leiden en op tijd klaar te zijn om van deze verjaardagseditie een onvergetelijk spektakel te maken!”

Vier jij deze unieke twintigste editie van OdeGand met ons mee?

Je kan vanaf vandaag je toegangspas voor OdeGand En Route! afhalen tussen 10:00 en 19:00 aan ons Festivalpunt op het Sint-Baafsplein. Wil je zeker zijn van een plaats op het Slotspektakel? Haal ook daar je gratis ticket op!