Topcellist Pieter Wispelwey en young star Harriet Krijgh schitteren samen tijdens The Generation Project!

Topcellist Pieter Wispelwey en young star Harriet Krijgh schitteren samen tijdens The Generation Project!

Zet je schrap voor The Generation Project, een verhaal van een startend succes tegenover een gevierde ster, samen op het podium! Voor deze tweede editie scoutte onze artistiek directeur de jonge Harriet Krijgh, een hartveroverende en nu al veelbelovende celliste. Naast haar verwelkomen we niemand minder dan de gevierde Pieter Wispelwey.

Harriet Krijgh is al van kindsaf bezeten door de cello. Toen ze pas 13 jaar was trok ze naar Wenen om zich helemaal op haar muziekstudies te storten. Ze stapelde de prijzen op en werd dit jaar uitgeroepen als Rising Star van de European Concert Hall Organisation. Binnenkort neemt ze de fakkel over van Janine Jansen als artistiek leider van het Utrecht Kamermuziekfestival.

Tijdens Gent Festival laten we haar het podium delen met Pieter Wispelwey, een klinkende naam in de muziekwereld. Wispelwey geldt als een van de eerste cellisten van zijn generatie die moeiteloos overschakelen van barok op hedendaags. Als allrounder maakten zijn opnames van zowel Schnittke en Britten als van Bach en Vivaldi furore in binnen- en buitenland. Hij reist nog steeds alle continenten af met de grote orkesten en dirigenten.

Beide toppers kozen een spannend programma dat u laat genieten van enkele van de mooiste werken voor cello. Harriet Krijgh koos voor het pakkende Kol Nidrei van Max Bruch en de prikkelende Libertango van Piazzolla, Pieter Wispelwey brengt de monumentale Sonate van Kodály.
Beide cellisten bundelen hun krachten in het Concerto voor 2 cello’s van Antonio Vivaldi, een verrukkelijke apotheose. Het warme tapijt van de strijkers van Casco Phil, onder leiding van Frank Agsteribbe, krijgt u er bovenop!

27.09.2016
SINT-MICHIELSKERK

KOOP TICKETS