Studio Story: kinderen op culturele ontdekkingstocht

Studio Story: kinderen op culturele ontdekkingstocht

In oktober 2017 lanceerde Gent Festival een gloednieuw project voor kinderen: Studio Story. Een heel jaar lang krijgen kinderen uit kansengroepen tussen 6 en 10 jaar de kans om de wondere wereld van muziek en cultuur te ontdekken. Dit project krijgt de steun van onze FestivalClubleden, Music for Children en enkele trouwe partners van het Gent Festival: BNP Paribas Fortis, Engie en de Nationale Loterij.

Studio Story is een creatief labo met focus op de Gentse wijk Muide-Meulestede waar kinderen uit kansengroepen zich op een speelse wijze laten onderdompelen in muziek en cultuur. Met dit project, dat van start ging in oktober 2017, wil Gent Festival muziek en cultuur naar iedereen brengen. Met hart en ziel begeleidt Isabel Geerardyn, projectmedewerker van het Gent Festival, de jonge deelnemers om op een ongedwongen manier te zingen, improviseren, dansen en muziek te maken. De kinderen gaan op zoek naar hun innerlijke artiest!

Tijdens interactieve workshops werken de kinderen rond muziek en theater, komen er professionele muzikanten op bezoek met hun favoriete instrumenten en leren ze zelf ook muziek maken. Met Studio Story duiken de kinderen ook in de bruisende cultuurstad Gent. In het STAM kruipen ze op handen en voeten al speurend naar hun huis op een reusachtige luchtfoto. Ze kijken mee achter de coulissen in de Gentse Opera. In het Belfort trotseren ze de 366 treden om erna heel even muisstil te worden van het adembenemende uitzicht en van de beiaard. Spelenderwijs leren ze het verhaal van de Sint-Baafskathedraal kennen en ook in hun eigen buurt snuiven ze cultuur op. Zo bespelen ze in de Meulestedekerk met een organist het prachtig gerenoveerde Van Peteghem orgel.

Benieuwd naar wat de kinderen doorheen een jaar Studio Story beleefd en geleerd hebben? Tijdens de Muidefeesten op zaterdag 19 mei brengen de jonge talentjes, bijgestaan door een team van coaches een unieke voorstelling waarbij zij muziek maken, dansen en acteren!

Wil jij dit initiatief steunen? Dat kan door je aan te sluiten bij de FestivalClub. Door een jaarlijkse bijdrage te storten, steun je de sociale projecten ‘We share music’ van het Gent Festival. Hiervoor krijg je een heleboel voordelen in de plaats. Deze vind je hier terug.